Nieuws Marketing

Groothandel Postuma wil nieuwbouw in IJsselmuiden

Groente- en fruitgroothandel Postuma in IJsselmuiden heeft dringend behoefte aan nieuwbouw. Het liefst in het eigen dorp. Maar als het echt niet anders kan, is verhuizen naar elders in de regio ook mogelijk.

Van onze redactie 3 januari 2016

Fruit Stock

Het bedrijf met 115 werknemers groeit in het huidige onderkomen aan de Spoorstraat uit zijn jasje. Het nieuwe pand moet er over 2 jaar, uiterlijk 3 jaar, staan. De voorkeur gaat uit naar een plek elders op industrieterrein Spoorlanden. Postuma blijft graag in IJsselmuiden om de nauwe banden met leveranciers en personeel te onderhouden. GrondHet enige probleem is de beschikbare grond voor nieuwbouw. Dat heeft Spoorlanden op dit moment niet. Dus kijkt Postuma ook naar andere locaties in de regio, zoals Kampen, de Noordoostpolder en industrieterrein H2O in Hattemerbroek. „Maar dat zijn eigenlijk B-locaties. Alternatieven voor als nieuwbouw in IJsselmuiden écht niet mogelijk is”, vindt directeur Erik Postuma.

Vertrouwen Begin deze maand maakte wethouder Veldhoen bekend dat industrieterrein Spoorlanden met zes hectare wordt uitgebreid. Begin volgend jaar worden de plannen concreter. Postuma heeft er vertrouwen in dat er ruimte is voor zijn ruim honderd jaar oude bedrijf.

Foto: Stock