Nieuws Marketing

Havenkwartier weer nieuwe uitbater

Van onze redactie 1 december 2015

Horeca uitbater blauwestad

Voor de derde keer binnen een jaar krijgt het Havenkwartier in Blauwestad nieuwe horeca exploitanten. Vanaf de jaarwisseling zwaait vrijwel zeker Annuska Stolk uit Winschoten er de scepter, meldt Dagblad van het Noorden dinsdag.

De deal is nog niet officieel, maar alle seinen staan op groen. Daarmee is het horeca-avontuur van de familie Smits in het Havenkwartier na acht maanden ten einde. In april begonnen Bennie en José Smits met Arjen Kenter in het Havenkwartier brasserie De Bottelier. Het trio was uit liefst 23 kandidaten gekozen door projectbureau Blauwestad, nadat de eerste exploitant (Ed Verwoerd) na ruzie was opgestapt. Hij exploiteerde er Loef & Lij.

Een paar weken geleden werd de samenwerking tussen de familie Smits en Kenter abrupt verbroken. Wegens "een onoverbrugbaar verschil van mening over de toekomst", laat Kenter weten.

Het is een publiek geheim dat Bennie en José Smits graag aan de noordrand van het Oldambtmeer in Midwolda een restaurant willen beginnen. Ze hebben daarover al gesprekken gevoerd met de gemeente Oldambt.