Nieuws Marketing

Hengeloërs winnen barbecueshow Grillmasters

Frank Hendriks en Erik Petersen uit Hengelo mogen zich een jaar lang de beste barbecueërs van Nederland noemen. Ze zijn de winnaars van het programma Grillmasters 2016 op RTL 4.

Pim Lindeman | Foto: Christian van der Meij 27 juli 2016

Frank Hendriks en Erik Petersen Christian van der Meij

Tijdens de opnames haalden de Hengeloërs alles uit de kast om de beste barbecueërs van het land te worden. En met succes. De juryleden Jord Althuizen (wereldkampioen barbecueën) en Herman den Blijker (topkok) waren lovend over de grillkwaliteiten van Hendriks en Petersen. De hoofdprijs: een gouden vleestang. “Die krijgt een mooie plek in het restaurant”, zegt Hendriks, eigenaar van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo.

Fanatiek

Hoewel het duo zich zonder titelaspiraties inschreef voor het programma werden ze tijdens de opnames steeds fanatieker. “Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest als tijdens de finale. Maar dat we gewonnen hebben is gewoon heel erg gaaf.” Zijn collega Erik Petersen, kok in het restaurant van de brouwerij, lacht. “We waren best verbaasd dat we wonnen.”

Gas voor pussies

De ‘grillmasters’ houden naar eigen zeggen van het echte barbecueën. Dat hoort op kolen of op hout, zo is de boodschap. “Want grillen op gas of elektrisch, dat is echt voor pussies.”

Schermen

Om de overwinning te vieren nodigden de Hengeloërs dinsdagavond 120 vrienden, familieleden en vaste klanten uit. Samen keken ze op grote schermen naar de finaleuitzending van Grillmasters. En natuurlijk ging de barbecue aan. Grote stukken zalm, ribvlees en ‘pulled pork’ gaarden langzaam tot perfectie.

Gezellig

Onder de aanwezigen waren ook enkele tegenstanders uit het tv-programma. “Ik vind het leuk dat ze er zijn”, zegt Petersen. “Tijdens de opnames was het ook vooral gezellig, er was geen echte concurrentie. Tot aan de finale natuurlijk, toen wilde iedereen maar een ding: winnen.”