Nieuws Marketing

'Het waren moeilijke maanden'

Annemiek Brandriet 22 december 2015

Eindelijkopenbrugongeval1065

De tijden van niets doen en afwachten zijn voor David Shoshan voorbij. Hij heropende maandagavond zijn loungebar David's in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Bijna vijf maanden was zijn zaak dicht, door het ongeval met de Julianabrug. Eén van de kranen beschadigde de rookruimte van het pand. "Het waren moeilijke maanden," zegt Shoshan in het AD. "Het was eerst onzeker of ik opnieuw open kon gaan. En al die tijd niks doen is ook niet leuk."

Het afgelopen weekeinde werd er nog hard gewerkt om de horecagelegenheid zo goed als klaar te krijgen. In de komende weken moeten nog wel wat laatste klusjes afgemaakt worden, maar Shoshan wilde geen dag langer wachten. In januari volgt nog een officiële, feestelijk heropening. "Ik moet nu gewoon weer geld verdienen."

UitgesteldToch werd de opening op het laatste nippertje nog een paar uur uitgesteld. Shoshan had eerder via Facebook gemeld dat de zaak om 16.00 uur open zou gaan. Maar op het moment dat de vrienden Bas Zuijdervliet (20), Floor van Leeuwen (18) en Tobin Voets (21) om klokslag 16 uur binnen stappen, schiet Shoshan licht in de stress. "Ik ben nog niet open, ik ben nog niet klaar."

De vrienden reageren kalm. "Dan komen we vanavond toch terug, dat zouden we sowieso al doen," zegt Zuijdervliet. "Wij kwamen hier altijd wel twee of drie keer in de week", legt hij uit. "Dit was in Alphen het meest onze plek, het is een mooie bar."