Nieuws Marketing

'Ik krijg energie van ondernemen'

Sharon van Oost | Foto: Marcelle Davidse 24 november 2015

Adrie Balzonnenbrillen1065

Adrie Bal (52) uit 's-Gravenpolder was huisvader. Toen het werkende leven weer lonkte kocht hij met zijn vrouw Silvia (51) een online zonnebrillenwinkel.

"In 1987 verhuisden we van 's-Gravenpolder naar Amsterdam. We waren beiden ambitieus en daar was veel werk te vinden. Daarnaast trok het bruisende stadsleven ons. In 1998 raakte Silvia in verwachting en besloten we na lang wikken en wegen terug te gaan naar Zeeland. Daar had ik het eerst moeilijk mee, maar het wende snel. Uiteindelijk vond ik het fijn, want in de stad was alles veel gehaaster."

"Een tijdje nadat onze zoon geboren was, vond Silvia een baan als commercieel directeur bij Rabobank. Ik bleef in eerste instantie bij mijn oude werkgever en reisde het hele land door, ik was vaak niet voor half tien 's avonds thuis. Dat hield ik zeven jaar vol en toen besloot ik te stoppen en me volledig op het vaderschap te storten. Intussen hadden we twee kinderen die ik nauwelijks zag. Doordat ik stopte met werken hadden de kinderen meer rust, met niet meer elke keer een andere oppas. Ook kregen ze de kans om meer buitenschoolse activiteiten te doen, ik kon ze daar immers naartoe brengen. Ik verveelde me niet. Ik werd actief in het verenigingsleven en volgde een cursus Spaans."

Slagerij"Maar op een gegeven moment werden de kinderen zelfstandiger en hadden ze mijn hulp minder nodig. Ik had veel nagedacht en ontdekte dat ik wilde ondernemen. Mijn vader was ook ondernemer, had lange tijd een succesvolle slagerij in Goes. Ik wist dus wat het was. Samen met Silvia ging ik op zoek en liep tegen Sebastiaan Smits aan, een student met een startend bedrijfje in houten zonnebrillen: Wooden Made. Wij kochten het van hem en zijn nu precies een jaar eigenaar. Inmiddels verkopen we goed via de webshop, ook uit België, Frankrijk, Duitsland en Amerika krijgen we orders. In Zeeland liggen onze zonnebrillen ook in verschillende winkels.

Het is wennen, een online winkel, je hebt niet altijd grip op hoe dingen lopen. Als er iets verkeerd gaat met de post bijvoorbeeld. Maar gelukkig hebben we tot nu toe nog geen problemen gehad die we niet konden oplossen. We ontwerpen nu een model dat geschikt is voor correctieglazen. Niet alleen jongeren vinden zo'n houten montuur mooi. Zelf vind ik het fantastisch omdat het een natuurproduct is. Geen bril is helemaal hetzelfde.

Ook Silvia is onlangs gestart met haar eigen bedrijfje: Ascenso. Ze adviseert organisaties en coacht managers en directeuren. We inspireren elkaar, krijgen energie van wat we doen. Dat voelt heel fijn."