Nieuws Marketing

'Je ziet ondernemers opstaan die durven'

Rachelle Suppers 21 december 2015

Ondernemerskroeghoreca1065

Hij was jaren het gezicht achter de bar van grand café de Kersepit in de Schakel (nu Caffè Corretto). Inmiddels runt Ossenaar Jeroen Delmée (36) al negen jaar zijn eigen kroeg op de Heuvel: de Heer Bommel. Sinds 2009 samen met Serlina Simons. In datzelfde jaar kwam de Tweede Heer erbij, dat twee jaar geleden weer Ruig/H32 werd.

Restaurant"We gaan niet heel vaak uiteten, maar bij de Bodega zitten we graag. Kwalitatief goed en lekker rustig eten. Ook leuk dat ze daar bij je aan tafel komen en dat je zelf dingen uit mag zoeken", vertelt Jeroen Delmée in het Brabants Dagblad.

Winkel"Wijnhandel Van Helden in de Peperstraat. Ik ken Ronald van Helden nog van school. Hij brengt het met ontzettend veel passie. Mooi, zo'n nieuwe jonge ondernemer er bij en hij heeft mooie wijnen."

Mooiste herinnering"Toch wel de opening van de Heer Bommel op oudejaarsdag 2007. Om half één in de nacht ging de tent open. Het was hartstikke druk, toen was er ook nog een groot stappubliek. Een mooie mix van de stamgasten van de Kersepit en wat gasten uit de Paljas."

Mooiste plek"Oss heeft een prachtig buitengebied en ook het centrum van Ravenstein is heel mooi. Maar ook de Heuvel in Oss is altijd gezellig. Er is altijd wel iets te doen. Maar ja, wij wonen boven de Heer Bommel dus ik kom er ook wel dag en nacht."

Op de schop"Het fietsbeleid in het centrum. Dat er nog geen ongeluk is gebeurd, is een wonder. Fietsers crossen langs de terrassen en de watertafel, levensgevaarlijk! En dan komen er af en toe ook nog een paar stoer doen met een scooter. Dat er gefietst wordt, is helemaal niet erg, maar waarom zijn 't Gengske en de Galerij wel een uitzondering en de strook tussen de terrassen niet? In de zomer moet je eerst links en rechts kijken wil je met een dienblad oversteken. Nee, ik snap eerlijk gezegd niet waarom deze proef door is gezet."

Eeuwig zonde"Al die negativiteit. Als iedereen die Oss niks vindt nou eens gewoon in Oss bleef, dan wordt het vanzelf leuk. De mentaliteit verandert wel. Er klinken ook veel positieve geluiden in Oss."

Toekomst"In de toekomst gaat het Osse centrum weer aantrekken. Je ziet nu al veel nieuwe ondernemers opstaan die weer durven. Ook zijn de lege panden veel sneller gevuld. De crisis is redelijk voorbij, dus ik verwacht dat het met de retail weer langzaam steeds beter zal gaan."

Oss in vijf woorden"Innovatief, ons-kent-ons, gezellig, samenwerking en kwaliteit."