Nieuws Marketing

Kaarsenmaker Ruud Snel ligt op sterven

Freke Remmers | Foto: Marnix Schmidt 1 februari 2016

Kaarsenmakerruudsnel1065

Trouwe klanten of oude kennissen treffen deze dagen een leeg bed in het kaarsenwinkeltje Happy Heart Candle. Eigenaar en bekende Utrechter Ruud Snel ligt in het ziekenhuis, schrijft het AD maandag.

De kaarsenmaker, die al zijn hele leven gehandicapt is, zou nog maar kort te leven hebben en mensen willen hem een hart onder de riem steken.

"Ik heb hem een tijdje geholpen als verpleegkundige. Ik las dat het slecht met hem gaat, dus ik kwam even langs. Maar hij is er niet", concludeert Jeanette Emelot.

Yvanka van Zutphen en Mireia van Ede horen het net, nu de moeder van Yvanka graag één van de befaamde Domtorenkaarsen wilde hebben. "Ik werk al acht jaar bij de kapper in deze straat en ik zie hem nog zo in de rolstoel hier rijden", zegt Mireia.

WinkeltjeWat er met het winkeltje gaat gebeuren als Ruud Snel komt te overlijden, is onduidelijk. Hij laat in ieder geval een grote erfenis aan Domtorenkaarsen achter, weet oud-wethouder en nu projectontwikkelaar Jaap Zwart die ook even langs wipt. "Hij vroeg ons onlangs om hulp om ergens 50.000 kaarsen onder te brengen. Die staan nu in het oude ziekenhuis in Overvecht."