Nieuws Marketing

Keizers Metaal: van lassen tot lasersnijden

HAAKSBERGEN - Wie bij Keizers Metaal binnenloopt, staat meteen tussen de moderne metaalbewerkingsapparatuur voor lasersnijden, kanten, walsen, boren en lassen. Heel wat anders dan de wijze waarop het in 1989 begon met het vervaardigen van tuinhekjes.

Van onze redactie 14 december 2015

Keizers Metaal Rody Waanders Annina Romita

Als de werknemers aan het einde van de dag naar huis gaan, zet de computergestuurde lasersnijder zijn werk nog even voort en is de opdracht de volgende ochtend voltooid. „Dat is heel wat anders dan de sierhekjes die we beginjaren negentig maakten”, weet Rody Waanders (42), die tegenwoordig de dagelijkse leiding heeft binnen het bedrijf aan de Metaalstraat op bedrijvenpark Stepelo.

Het oer-Haaksbergs bedrijf werd in 1989 opgericht door Jan Keizers. In 2003 werd senior opgevolgd door zoon Dennis en 7 oktober van dit jaar werd Keizers Metaal verkocht aan de holding van Dennis Grolleman, eigenaar van onder meer slachtlijnenproducent DGS Processing twee straten verderop op Stepelo. „De ambities van de nieuwe eigenaar zijn ook onze ambities. Grolleman wil verder doorgroeien en dat is een goede zaak, want we zitten nog steeds in een mooie groeimarkt met al zijn uitdagingen.”

LasersnijmachineKeizers Metaal is door de jaren heen uitgegroeid tot een gerespecteerde Haaksbergse onderneming, die inmiddels tot de gevestigde orde in de metaalbranche behoort. „In 2006 ben ik hier gekomen toen deze lasersnijder werd aangeschaft”,zegt Waanders, wijzend op een immense lasersnijmachine. „De aanschaf van deze machine is een belangrijk moment geweest voor het bedrijf. Het betekende vooruitgang. We konden klanten een totaalproduct leveren. De machinebouwer hoefde niet meer met een halffabricaat te slepen voor de afwerking, omdat wij een compleet frame konden leveren, om maar een voorbeeld te noemen.”

Enorme halWaanders biedt ons een kijkje in de enorme hal aan de Metaalstraat, waarvan de omvang vanaf de straatkant niet valt in te schatten. Keizers is toeleverancier voor de machinebouw, de levensmiddelenindustrie, voor infrastructurele projecten, de scheepsbouw en offshore, en last but not least voor de booming wereld van de recycling. „Onze grote kracht daarbij is dat we zijn ingericht op de bewerking van de meest uiteenlopende soorten- en maten metalen. Van heel dik tot heel dun en van heel kort tot heel lang. We kunnen alles bewerken.”

Waar de mensen van het eerste uur nog lang niet zijn vergeten dat tuinhekjes de basis vormden van het huidige succes, blikt de huidige generatie bij Keizers Metaal vooral vooruit. „Er liggen tal van uitdagingen. Het verkorten van de productie- en daarmee de levertijden is één van die uitdagingen. De ontwikkeling van dat proces zal zich hier de komende jaren voortzetten.”

Foto: Rody Waanders heeft nu de dagelijkse leiding, maar hielp als jongen al bij Keizers. (Annina Romita)