Nieuws Marketing

KFC wil tweede vestiging in centrum Enschede

ENSCHEDE - Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft haar oog laten vallen op het hoekpand aan de Kalanderstraat waar jarenlang modezaak Coolcat zat. Als de gemeente akkoord gaat met het wijzigen van winkel- in horecabestemming, wordt dit de eerste vestiging van KFC in de binnenstad. Die zal volgens woordvoerder Coen Coebergh van KFC Nederland werkgelegenheid bieden aan ongeveer zestig parttime medewerkers.

Van onze redactie 12 december 2015

KFC ANP

KFC streek vorig jaar neer in Enschede, op de hoek van de Zuiderval en de Wethouder Beversstraat. Hier zit de kipgigant in een pand direct naast een andere Amerikaanse fastfoodketen, McDonald’s. Opmerkelijk is dat het beoogde centrumfiliaal van KFC eveneens is gevestigd in de directe nabijheid van McDonald’s.

ToevalMcDonald’s zit aan de Kalanderstraat enige tientallen meters verderop. Dat is geen bewuste keuze, maar puur toeval, legt Coebergh van KFC uit. „Wij zijn op zoek naar drukke punten in binnensteden en langs invals- en snelwegen. Met de invulling daarvan zijn we nog maar kort geleden begonnen. McDonald’s heeft dezelfde soort locaties voor ogen, maar doet dat al veel langer.” Dat KFC in het centrum van Enschede wil neerstrijken met McDonald’s als bijna-buur is dan ook een samenloop van omstandigheden, aldus Coebergh. „Bovendien zitten we graag in markante panden, als die voorhanden zijn, op punten met veel passanten.”

Logische keuzeIn dat opzicht is de A-locatie Kalanderstraat een logische keuze. De Kalanderstraat is niet alleen de drukste straat van Enschede, maar staat al enige jaren in de Top-5 van drukste winkelstraten van heel Nederland, volgens de cijferaars van het gezaghebbende onderzoeksbureau Locatus. Op de drukste dag van de week, zaterdag, worden in de Kalanderstraat ruim 34.000 passanten geteld. Daarmee scoort de Kalanderstraat hoger dan de Kalverstraat in Amsterdam.

BestemmingOp het vroegere Coolcat-winkelpand zit nu nog een retailbestemming. KFC heeft op 1 december bij de gemeente een aanvraag ingediend om die te wijzigen in horecabestemming.

Foto: ANP