Nieuws Marketing

'Licht geeft sfeer en dat trekt mensen naar Almelo'

‘Met licht creëer je sfeer en dat trekt mensen.” Dat zegt ondernemer Michael Reuvekamp van het Duitse eethuis Wilhelmus over de slingers met lampjes die sinds het afgelopen weekend een groot deel van de Grotestraat Zuid in Almelo extra verlichten.

Van onze redactie 8 december 2015

Grotestraat Zuid Carlo ter Ellen

De extra sfeerverlichting is aangebracht op initiatief van de ondernemersvereniging Kop van Zuid. Ze willen daarmee benadrukken dat samenwerken helpt om publiek te trekken.

Bovendien wordt het winkelend publiek er zo attent op gemaakt dat het Almelose centrumwinkelgebied niet bij de Koornmarkt ophoudt, maar dat ook in het zuidelijk deel van de Grotestraat tal van winkels gevestigd zijn.

AccentDe ondernemers in de Grotestraat Zuid werkten al eerder samen om hun deel van het winkelgebied meer accent te geven. Zo werd de straat afgelopen zomer opgefleurd met internationale vlaggen en een jaar eerder werd de straat opvallend versierd met 125 gekleurde paraplu’s. „Na de vlaggen waren we aan het brainstormen over een vervolg en toen kwamen we op het idee de toch ietwat saaie feestverlichting een beetje op te leuken”, vertelt ondernemer Wieger de Vries. Volgens de ondernemers levert de sfeerverlichting overwegend positieve reacties op en is de ‘lichtjesstraat’ al meerdere keren gefotografeerd. „Het is eigenlijk ook wel een goed idee voor de rest van het centrum”, vindt De Vries.

Foto: Grotestraat Zuid Almelo (Carlo ter Ellen)