Nieuws Marketing

Lichtkunstwerk Twentse Ambassade straalt op Amsterdam Light Festival

Amsterdam straalt vanaf 28 november weer van alle kanten tijdens het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival toveren lichtkunstenaars de stad om tot een lichtstad. Het thema is vriendschap en zaterdag opent prinses Beatrix het festival officieel door het overhalen van de lichthendel.

Van onze redactie 26 november 2015

Light Festival Amsterdam ANP

Op het water aan de Herengracht 450 staat het lichtkunstwerk van de Twentse Ambassade al te stralen in al zijn complexe eenvoud, de Bucky Ball, gemaakt door kunstenares Bianca Leusink en nanotechnologiewetenschapper Dave Blank.

Apetrots „Hij is mooi, hè?” Danny de Vries van de Twentse Ambassade is apetrots op de Twentse bal. „Heel veel selfies worden gemaakt door voorbijgangers en rondvaartboten blijven even hangen om te kijken wat het nou precies is.”

Lichtpuntje De unieke ambassade is net nieuw in de stad en De Vries is het festival dankbaar dat ze mee mogen doen. „Een droom die uitkomt en natuurlijk een geweldige kans om Twente een beetje te promoten, het lichtpuntje in het oosten.”

Foto: Amsterdam Light Festival (ANP)

Licht! Twents lichtkunstwerk is sinds vanavond aan! #twentseambassadeamsterdam Kom je snel kijken? @AmsterdamLight pic.twitter.com/iLuIFI5aGF

— Twentse Ambassade (@TAA020) November 24, 2015