Video Marketing

Louise Doorn (HelloMaaS) over de jungle van marketingmogelijkheden

In deze aflevering van Werkverkeer stapt marketinggoeroe Louise Doorn in de auto. Zij is de founder en ceo van HelloMaaS, een platform waar je 'on demand' marketingdiensten kunt afnemen. In gesprek met presentator Roland Tameling geeft zij tips en adviezen voor zzp'ers en ondernemers in het mkb.

Van onze redactie 2 november 2019

Werkverkeer hellomaas

Werkverkeer-presentator Roland Tameling in gesprek met Louise Doorn, ceo/founder van HelloMaaS.

In de videoserie Werkverkeer geven we vooral toonaangevende ondernemers en andere experts een lift naar zijn of haar volgende afspraak. In het geval van Louise Doorn is dat naar een podcaststudio in Amsterdam. In die podcast gaat ze in gesprek met marketingdirecteuren en ondernemers over het snel veranderen marketinglandschap.

Klant als vertrekpunt

In de Alfa Romeo Stelvio kijken en luisteren we mee naar een boeiend gesprek over marketing in de breedste zin des woords, een vaak even ongrijpbaar als belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Het vertrekpunt voor marketing is altijd de klant, stelt Doorn duidelijk. ,,Wat zijn de behoeftes, hoe denkt de klant over jouw merk en wat doen de concurrenten.”

Nadat je een goed beeld hebt van de wensen van de klant en van de markt, kun je kijken welke kanalen het beste werken. Je stuit dan vaak op een jungle van marketingmogelijkheden. ,,Er zijn wel 7000 tools en meer dan 50 marketingkanalen die bovendien continu veranderen. Als je denkt dat je wel weet hoe het werkt en je doet er een jaar niks mee, dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen”.

Reputatie

Aan zzp'ers adviseert ze te werken aan een reputatie die écht is. Dat hoef je niet per definitie te bereiken door te vloggen of te Twitteren. ,,Dat kost veel tijd, er is vaak veel ruis en dan is het nog maar de vraag of de beoogde klant het te zien krijgt. Beter zoek je een plek waar je je authentieke reputatie kunt opbouwen en waar je kunt kapitaliseren met nieuwe opdrachten. Zzp'ers gaan vaak acquisitie uit de weg waardoor ze in hetzelfde kringetje blijven werken en niet groeien." Deze en meer tips & tricks van Louise Doorn in de video hieronder: