Nieuws Marketing

Markthal oplossing voor leegstand

Van onze redactie 26 november 2015

Markthal oplossing leegstand assen emmen

Een plek waar het bruist van geuren, smaken en kleuren. Dat is het idee van FoodMarke, een overdekte markthal waar lokale producten worden aangeboden. Voor zowel Assen als Emmen zijn plannen, meldt Noordblog.

De initiatiefnemers willen inspelen op de veranderende behoeften van consumenten. ,,Mensen willen verrast en vermaakt worden. Dan komen ze wel terug naar de binnenstad’’, zegt Willem-Jan Bakker van Ideas4you uit Assen. Samen met 12Wat studio uit de Drentse hoofdstad heeft hij het concept uitgewerkt voor het grotendeels leegstaande winkelcentrum ’t Forum in Assen. Woensdag is het plan gepresenteerd in Emmen, waarvoor dezelfde formule ook uitermate geschikt kan zijn. Vrijdag is er overleg met het provinciebestuur.

StreekproductenHet idee komt onder andere van de succesvolle Markthal in Rotterdam en verschillende succesvolle overdekte markten in bijvoorbeeld Madrid, Parijs en Valencia. De bedoeling is dat boeren en telers uit de regio hun streekproducten aanbieden, dus de lokale oogst en bereide voedingswaren. Bovendien moet er verder volop wordt gekookt en gebakken. Zo komen er een kookstudio en kookschool.

BelevingDe Marktmeester zorgt voor een goede foodmix en gelijktijdig voorkomen dat de beleving van de verschillende producten, de bereidingswijzen, geuren en smaken elkaar versterken. In de markthal komt een vermaakplein waar regelmatig optredens zullen plaatsvinden. Etenswaren kunnen op terrasjes worden genuttigd. “Bezoekers moeten elke dag weer verrast worden”, aldus Bakker.

LocatiesDe initiatiefnemers zijn in gesprek met de eigenaar van ’t Forum over de huur of koop van het winkelcentrum. "Het past daar prachtig, maar we hebben ook andere locaties op het oog", zegt Tino Hoven van 12Wat.