Nieuws Marketing

Mercatus Emmeloord doet mee aan Energy Battle

Tien medewerkers van woningcorporatie Mercatus in Emmeloord doen vanaf zondag mee aan de Energy Battle 2015. Gedurende de komende vier weken worden ze gestimuleerd om zoveel mogelijk energie te besparen in hun huishoudelijk verbruik. Het Mercatus-team is daarmee, na het team van de Pioniers van de Toekomst, het tweede team dat zich in deze landelijke energiebesparingswedstrijd stort.

Van onze redactie 17 november 2015

Digitaal

In december volgt nog een derde team, waarna in januari 2016 de Energy Battle wordt afgesloten.

Energiebesparing is een belangrijk aandachtspunt in het beleid van Mercatus. In het energiezuinig maken van woningen wordt veel geïnvesteerd. Hierdoor dalen de woonlasten van de huurders en wordt een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de CO2 -uitstoot. Door medewerkers ook zelf te stimuleren op zoek te gaan naar kansen voor energiebesparing in de eigen huishoudelijke omgeving ontstaat nog meer draagvlak voor dit beleid. Of zoals directeur Ton Beurmanjer het stelt: "Team Mercatus doet mee aan de Energy Battle om nog energiebewuster te worden. Hiermee doen wij nuttige tips op, die wij kunnen delen met onze bewoners."

De lokale energiecoöperatie Energie Pioniers Noordoostpolder organiseert de Energy Battle en is erg blij met de deelname van team Mercatus. Het team van de Pioniers van de Toekomst is na de eerste ronde op de derde plaats geëindigd met een besparing van 22 procent op het stroomverbruik en bijna vijf procent op het gasverbruik. De resultaten van het team Mercatus worden medio december bekend gemaakt.