Nieuws Marketing

Natuurburger van Kalmthoutse Heide spreidt vleugels uit

De naam Grenspark Natuurburger begint al aardig ingeburgerd te raken in de streek rond Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide. Samen met een aantal lokale restaurants, veetelers, een slager en een bakker heeft het Grenspark een natuurlijk streekproduct gemaakt dat de naam ‘De Grenspark Natuurburger’ draagt schrijft BN De Stem donderdag.

Van onze redactie 24 maart 2016

Het vlees voor de burger, 200 gram, is afkomstig van de oude runderrassen die in het Grenspark grazen. Het meel voor het broodje wordt gemalen in de molen Johanna in Huijbergen.

Vorig jaar juni werd de natuurburger geïntroduceerd bij de restaurants De Blauwe Pauw in Ossendrecht, Jagersrust in Ossendrecht, Familyland in Hoogerheide en De Heusche Bollaert in Putte. Tot op heden was de natuurburger een pilot, maar vanaf nu is het malse stukje vlees een blijvertje en staat de natuurburger op de menulijst van negen restaurants in België en Nederland.

Gistermiddag was er een klein feestje in Brasserie Monida in Kalmthout, die vanaf nu ook de natuurburger op de kaart heeft staan, om te vieren dat de pilot is geslaagd.

Ruud de Weert, manager van restaurant De Blauwe Pauw vertelt dat de natuurburger een schot in de roos is. „Ik heb het laatste half jaar vierhonderd natuurburgers verkocht.” Hij schat dat de vier restaurants die tot nu toe de natuurburger op de kaart hebben staan die inmiddels al een paar duizend keer hebben geserveerd.