Nieuws Marketing

Nieuw pand Nijhof-Wassink in Borne vanaf vandaag in gebruik

Na jarenlang aanmodderen, loopt het nu goed met de verkoop van grond op bedrijventerrein De Veldkamp in Borne en Hengelo. De start van de verkoop lag gelijk met het begin van de economische crisis. De bouwgrond werd jarenlang niet verkocht, maar zeker de laatste maanden zit de vaart er in.

Van onze redactie 30 november 2015

Nijhof Wassink Christian van der Meij

De verhuizing van Nijhof-Wassink uit Rijssen naar Borne staat symbool voor deze omslag. Vanaf vandaag werkt het bedrijf vanuit haar nieuwe pand aan de Vormerij in Borne: liefst 26.000 vierkante meter grond werd met deze deal in één klap verkocht. Ernaast ligt nog 14.000 meter, waar NijWa ook haar oog op heeft laten vallen voor mogelijke uitbreiding in de toekomst. En sinds het pand aan de snelweg vorm krijgt, stromen ook de telefoontjes binnen bij de gemeente Borne.

AantrekkelijkHet feit dat er gebouwd wordt zo dicht bij de A1 en A35, doet voorbijgangers beseffen dat hier bedrijfsgrond op een aantrekkelijke locatie te koop is. Bovendien trekt de naam van NijWa ook andere bedrijven, volgens dorpsmanager Bart Greven. Hij geeft aan dat het transportbedrijf niet de eerste de beste is en dat daardoor automatisch ook anderen geïnteresseerd raken in Bornse grond.

VliegtuigmallenOndertussen worden gestaag nieuwe kavels verkocht. Donderdagmiddag tekende wethouder Michel Kotteman nog een koopovereenkomst voor 3000 vierkante meter grond met Dutch-Shape, een mallenproducent voor de vliegtuigindustrie. Dutch-Shape verhuisde vorig jaar van Rijssen naar Borne en bouwde daar een productiehal van 2300 vierkante meter. Deze hal wordt nu verdubbeld.Weijzig Automotive bouwt een grote glazen showroom op 2200 vierkante meter aan het water. De groothandel verkoopt vanuit Borne luxe-auto's door aan autobedrijven. Sander Wigger heeft zo'n 1000 vierkante meter gekocht om zes bedrijvenverzamelgebouwtjes neer te zetten. Het landmeetinstituut wil zeer binnenkort beginnen met bouwen op een kavel van 1000 meter. Daarvoor is alleen nog een handtekening nodig.

Ook lopen op dit moment onderhandelingen met twee bedrijven die volgens Greven in een zeer ver gevorderd stadium zijn. Maar nog niet zover dat hij al namen prijs wil geven.

BeschikbaarAl met al is De Veldkamp voorlopig nog niet vol. Er blijft nog zo'n 200.000 vierkante meter grond beschikbaar voor uitgifte. Maar het is ook de bedoeling dat niet alles in één keer wordt verkocht: "Hier moet de komende tien jaar nog grond uitgegeven worden", aldus Greven.

Foto: Vooraan links Erik Schiphorst en rechts Wijnand Derkman van NijWa. (Christian van der Meij).