Nieuws Marketing

Nieuwe eigenaren Intersport Borculo

De Intersportwinkel in Borculo kent sinds kort twee nieuwe eigenaren: Frans Everink uit Lonneker en Alexander Bols uit Hoogeveen. Zij hebben de zaak aan het Muraltplein overgenomen van Schuurman Schoenen. De huidige zeven medewerkers blijven er aan de slag.

Van onze redactie 29 december 2015

Sport Sportschoenen Voetbalschoenen Thinkstock

„De formule van onze winkel blijft grotendeels gehandhaafd”, zegt Everink. „Maar natuurlijk gaan we wel flink door de collectie, want je probeert natuurlijk altijd om meer omzet te halen.”

OpzettenDe inwoner van Lonneker was twaalf jaar lang filiaalleider van de Intersport-megastore op het Hengelose bedrijvenpark Westermaat. „Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging”, zegt Everink. „Samen met Alexander ga ik een aantal Intersport-zaken in Noordoost-Nederland opzetten.”ZoonBols is de zoon van Jan Bols, de topschaatser die eind jaren zestig en begin jaren zeventig de eeuwige derde was achter de coryfeeën Ard Schenk en Kees Verkerk. Bols senior had ook de Hoogeveense Intersportwinkel in zijn bezit, die inmiddels is overgegaan naar zijn zoon.BedrijfDe twee ondernemers Everink en Bols hebben eerder deze maand naast hun vestigingen in Borculo en Hoogeveen een derde, geheel nieuw opgezette zaak geopend in Emmen. Everink: „We zijn ook nog bezig om Intersport Noord-Oost, zoals ons bedrijf heet, verder uit te breiden in Drenthe, Twente en de Achterhoek. In 2016 zijn we voornemens om twee à drie winkels op te starten. Daarna willen we onze onderneming uitbouwen tot een mooi concern met minstens acht dependances, zodat er een mooi concern gaat ontstaan. Ik sluit overigens niet uit dat er nog meer winkels boven die acht gerealiseerd worden.”

Foto: Thinkstock