Nieuws Marketing

Nieuwe inrit Thales Hengelo kostbaar

De provincie Overijssel trekt 1,4 miljoen euro uit om de reconstructie van de Haaksbergerstraat in Hengelo tussen de Oelerbrug en Thales mogelijk te maken.

Van onze redactie 9 december 2015

Thales 2 Christian van der Meij

Thales heeft een nieuwe bedrijventerrein ingericht onder de naam High Tech Systems Park. Dit project zet Twente op de kaart ‘als technologisch kenniscentrum’ en daarom wil de provincie betalen voor een gedeeltelijke herinrichting van de Haaksbergerstraat.

Eind 2016Eind 2016 moet die herinrichting klaar zijn en dan is het nieuwe bedrijvenpark veel beter bereikbaar. Naast de bestaande inrit op de plek waar voorheen het hoofdkantoor was gevestigd, wordt een nieuwe inrit aangelegd. De reconstructie is met name gericht op deze ontsluitingen.

‘Jammer en respectloos’Voor de nieuwe inrit naar het High Tech Systems Park moet Tennis Club Hollandse Signaal (TCHS) wijken. De aan te leggen weg komt waar nu clubgebouw ‘De Beuk’ en de twee kunstgrasveldjes liggen. De totale accommodatie moet wijken voor het plan en de 120 leden, veelal gepensioneerden, moeten maar zien waar ze met hun hobby terecht kunnen. „Jammer en respectloos”, zei secretaris Jan Jannink van TCHS onlangs hierover.

Foto: Christian van der Meij