Nieuws Marketing

Nijverdalse Bakkerij Lorkeers heeft lekkerste bollen van Overijssel

De lekkerste oliebollen van Oost-Nederland komen van bakkerij Lorkeers uit Nijverdal. Lorkeers eindigde als tiende in de landelijke oliebollentest die gisteren in het Algemeen Dagblad werd gepubliceerd.

Van onze redactie 29 december 2015

Oliebollen op schaal ANP 1

Het AD beoordeelt de bollen als 'zeer goed' en adviseert in het geval van Lorkeers: "Een oliebol waarover je alleen maar met lof kunt spreken. Ga niet zelf bakken, gewoon even langs gaan."

Bakker Nijkamp en Gouki de OliebollenkoningTweede in het oosten is bakker Nijkamp uit Holten, die landelijk met het oordeel 'goed' als zeventiende eindigt. Eenzelfde kwalificatie krijgt Gouki de Oliebollenkoning uit Almelo. De bakker aan de Koornmarkt eindigt landelijk op plaats 32.

Over de oliebollen van Nijkamp zeggen de proevers van het AD: "Uitgebalanceerde, frisse smaak. Een oliebol waarvan je een tweede exemplaar wilt." En over de bollen van Gouki: "Goed van smaak, iets meer vruchten mag."

Het AD deed in heel Nederland bij 164 bakkers onderzoek naar de kwaliteit en smaak van oliebollen.

Gebakkraam van RaaijHet slechtste in onze regio komt Gebakkraam Marco van Raaij uit Enschede eraf. Hij krijgt een onvoldoende. Het bijbehorend oordeel: "Natte, kleffe misbaksels. Vette platte schijven met een taaie korst, niet gaar. Oneetbaar. Maar een positief ingesteld mens ziet dat deze 5 een grote verbetering is ten opzichte van de 1 in 2009."

Koopmans, Bi'j Oons en BatistBakker Koopmans in Tubbergen en Bakkerij Bi'j Oons in Haaksbergen scoren een 'ruim voldoende'. Bakkerij Jan en Richard Batist in Neede eindigt landelijk als 118e en krijgt nog net een voldoende.

Foto: ANP