Nieuws Marketing

Oefenen, oefenen, oefenen voor de perfecte oliebol

Tanya van der Spek | Foto: Angelo Blankespoor 30 december 2015

Oliebollenmaken1065

Eigenaar Jeroen Reissenweber is maar wat blij, dat zijn bakkerij Holtkamp weer zo hoog is geëindigd bij de AD Oliebollentest: op nummer 14. "Het is natuurlijk een product waarmee je driekwart van het jaar niet bezig bent, dus het zit niet meer in je routine", vertelt hij in het AD. Lees ook:Bakker misleidt klant met oliebollentestDe essentie van de beste oliebol"We zijn nu alweer een maand aan het oefenen om de perfecte oliebol te maken. Als je maar één dingetje fout doet, heb je puin. Het luistert allemaal zeer nauw. De deegtemperatuur moet precies goed zijn: 26,5 graden En de olietemperatuur precies 175 graden. Daardoor schroeit de buitenkant direct dicht en krijg je geen vette oliebol. Het meel is elk jaar anders, dat blijft een natuurproduct. De ene keer kun je meer vocht kwijt en kun je makkelijker kneden."

DooreterVorig jaar werd Holtkamp 10de in de AD-test en in 2013 zelfs 6de. De jury noemt de bol van 2015 - met rozijnen, stukjes appel en pure patentbloem - 'een dooreter die je niet wilt wegleggen' en 'een uitstekende oliebol met een frisse, heldere smaak'. Alleen de korst, die zou nog wat knapperiger kunnen en minder taai.

Blij met kritiekJeroen Reissenweber zegt blij te zijn met de kritiek van het testteam. "Daar leren we van. En als de kritiek op de korst het énige is, dan is dat toch goed?''

Vandaag en morgen is het waarschijnlijk af- en aanrijden bij de bakkerij aan de Vrij Harnasch in Den Hoorn, bij de drive-through.