Nieuws Marketing

Ondernemer deelt gratis vuurwerk uit

IRIS VAN DEN BOOM 30 december 2015

Vuurwerkpakketverkoop1065

Kunnen meedoen met vuurwerkplezier van leeftijdsgenootjes in de straat. Dát gunt Pedro Rötscheid van Vuurwerk Gigant Outlet kansarme kinderen in en om Amersfoort. En dus heeft hij inmiddels zo'n 40 gratis vuurwerkpakketten uitgedeeld.

Sinds bekend is dat Vuurwerk Gigant Outlet op bedrijventerrein De Hoef pakketten vuurwerk schenkt aan gezinnen van de Stichting Kansarme Kinderen, vliegen de verzoeken hem om de oren.

Het heeft Rötscheid een beetje overvallen. "Ik luister zo goed mogelijk naar de verhalen om te beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van een achterstandssituatie. Want je heb er natuurlijk altijd lui tussen zitten die denken makkelijk aan gratis vuurwerk te kunnen komen. Maar dat is natuurlijk niet te bedoeling."

Rötscheid kent de behoeftes van 10-jarige jochies rond oud en nieuw. "Die willen struinen over straat met een zak vol vuurwerk. Meedoen met vriendjes en niet aan de kant moeten staan, doordat er thuis geen geld is voor knallers en pijlen,'' vertelt de ondernemer.

Rötscheid (45) zat tot voor twee jaar geleden in een vergelijkbare situatie. "Ik bezat enkel nog de 5 euro die ik in mijn zak had. En dat met jonge kinderen. Ik ben erbovenop geklommen. Nu wil ik anderen graag helpen.'' De ondernemer ergert zich al jaren aan acties als Serieus Request. "Er is zo veel armoede hier om de hoek. Kinderen uit dit soort gezinnen komen zo veel tekort."