Nieuws Marketing

Ondernemer Van Eck geeft Vliegveld Twenthe nieuw gezicht

Twee jaar werkt ondernemer Jan van Eck uit Maarssen nu aan zijn 50 hectare grote evenementenlocatie die hij Vliegveld Twenthe heeft gedoopt. Inmiddels is het eerste grote evenement in de vorm van een driedaagse vakbeurs van start gegaan en staat Van Eck aan de vooravond van twee andere grote evenementen.

Van onze redactie 2 juni 2016

Jan van Eck Vliegveld Twenthe eventlocatie Emiel Muijderman

Donderdag begon de driedaagse vakbeurs en expo rampenbestrijding, incidentenmanagement en crisisbeheersing (eRIC) met 175 standhouders. Gedurende de drie dagen zullen 10.000 tot 15.000 bezoekers op het evenement afkomen. Het is de eerste in een reeks van drie grote evenementen de komende maanden. Zaterdag 6 augustus staat het Airforce Festival op het programma. Een dancefestijn waar de eerste keer 5.000 tot 10.000 bezoekers worden verwacht. Het derde evenement is Ride for the Roses, zondag 4 september. 10.000 fietsers starten en finishen in speciale vakken op het Oostkamp van de vliegbasis om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Klaar voor de startHet terrein is er klaar voor, constateert Van Eck met de werkhandschoenen in de hand. Hij werkt zelf volop mee, is duidelijk een man van de praktijk. Een aantal hangars dat hij kocht is klaar en veilig voor grote evenementen. "Er is hier op Oostkamp veel gebeurd. Er was veel achterstallig onderhoud en als je hier iets wilt dan moet het veilig zijn. Stel je voor dat je op zo'n vliegveld waar veiligheid altijd centraal stond je zaakjes niet voor elkaar hebt. Dat kan niet."Nieuw gezichtDe evenementen vormen het nieuwe gezicht van Vliegveld Twenthe volgens Lubbers. "Deze drie evenementen staan voor wat we op Vliegveld Twenthe gaan doen. Zakelijke evenementen, muziekfestivals, maar ook evenementen voor het goede doel." Bij de toegang Deventerpoort zijn inmiddels parkeerplaatsen aangelegd. Vanaf de Oude Deventerweg is een tweede toegangsweg naar de evenementenlocatie in aanleg, die uitkomt op Oostkamp achter hangar 11. De weg is bedoeld om extra verkeersdrukte op te vangen en om het terrein altijd bereikbaar te laten zijn bij calamiteiten."Hangar 11De mooiste ontwikkeling vindt Van Eck die van hangar 11. "We zijn nu volop bezig met het kantoorgedeelte van deze grote hal. We maken diverse ruimtes, waardoor deze hangar nu is veranderd in een volwaardige evenementenlocatie." Een van de voormalige F-16-shelters aan De Strip heeft een glazen voorwand gekregen. Ook in deze betonkolos kunnen nu evenementen worden gehouden. Van Eck heeft zijn terrein inmiddels grotendeels omheind. "We zijn een heel eind, maar voor ons hele terrein klaar is zijn we jaren verder. Dat blijft een continu proces."