Nieuws Marketing

Ondernemers bepalen zelf entreeprijs kerstmiddag Hengelo

Bezoekers van de Kerstmiddag betreden vandaag massaal de cafés en discotheken om daar met elkaar feest te vieren. Voordat de voetjes van de vloer kunnen, moeten ze bij een aantal cafés en disco’s de portemonnee trekken of van tevoren al een kaartje hebben gekocht.

Van onze redactie 24 december 2015

Kerst Thinkstock 1

Hengelo Helemaal Stil? heeft op Facebook een poll gehouden met de vraag: waar ben jij te vinden dit jaar? Gedurende vier weken kon er gestemd worden. Op nummer 1 is geëindigd hardcorecafé Innocent. Dat café vraagt 5 euro entree. De tweede plaats is voor hard rockcafé St. Louis, waar geen entree wordt gevraagd.

Deze twee cafés worden op de voet gevolgd door café The Three Musketeers (15 euro entree) en The Rits (gratis entree). Club Merlijn is op de vijfde plaats geëindigd (15 euro entree). Café De Nul is zesde, waar een kaartje 10 euro kost. De Peppel is zevende geworden. Daar moet 10 euro worden betaald, maar dat is inclusief hapjes en twee drinkmunten. De Tapperij (heeft geen kaartverkoop) is achtste geworden in de poll. Bier- en Eetcafe ’t Pleintje werd negende en vraagt 10 euro entree. De top tien wordt afgesloten door Good Fellows, waar de entree gratis is.PrijsverschillenWat opvalt zijn de prijsverschillen tussen de cafés. „Iedere horecaondernemer bepaalt zelf wat de entreeprijs is. Dit hangt af van hoeveel ze investeren”, stelt Robin Bartelink, interim-voorzitter horeca Nederland afdeling Hengelo.

Een van die horecaondernemers is Mart Groenman, een van de drie eigenaren van The Three Musketeers. „Wij vragen 15 euro entree. Daarmee kunnen we de extra kosten betalen. Zo hebben wij ’t Neutje als extra locatie erbij, waar men geen entree hoeft te betalen, en een grote tent. Gevolg: extra portiers. Verder hebben we kosten voor licht, geluid en artiesten. De bezoekers krijgen een alohakrans om. We willen de klanten wat te bieden hebben. Een aantal andere cafés heeft bijvoorbeeld geen tent of een kleinere. Mede daardoor is het logisch dat zij minder entreekosten vragen.”

Bartelink vindt het prachtig dat de horecaondernemers veel aandacht besteden aan Kerstmiddag.„Dit feest is een magneet. Wat carnaval is voor Oldenzaal, is Kerstmiddag voor Hengelo.”

Foto: Thinkstock