Nieuws Marketing

Ondernemers studio 16 in Neede: ‘Dit is een gebouw met een ziel’

Bijna een maand zijn ze nu open en de eerste reacties zijn veelbelovend. "We hebben al meer activiteiten gehad dan we van tevoren durfden hopen. Daar waren ook aanvragen bij waar we zelf niet direct op zouden komen. Een bruiloft bijvoorbeeld." Studio 16 is weliswaar nog geen trouwlocatie, maar kan het wel worden en probeert dat nu zo snel mogelijk te regelen. "Want er is immers vraag naar."

Van onze redactie 30 november 2015

Estrea van Liere en Regine ter Braak Frans Nikkels

Op 6 november van dit jaar openden de enthousiaste dames Estrella van Liere en Regine ter Braak hun gezamenlijke project Studio 16 in de voormalige bioscoop van Neede. Hun eigen bedrijven, respectievelijk Made by eetbeleving en r-kwadraat, zetten ze gewoon voort. "We zijn allebei al vijf jaar ondernemer. In die jaren hebben we veel geleerd. Wat je wel moet doen, maar ook wat niet. Die ervaring komt nu goed van pas", vertelt Ter Braak. Beiden zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. De economie trekt aan, bedrijven organiseren weer meer borrels en uitstapjes voor hun personeel. Estrella van Liere ziet het achteraf zelfs als een 'voordeel' dat ze hun eigen bedrijven al in 2010 begonnen, midden in het recessietijdperk. "Wij hebben nooit vette jaren gekend, die moeten nu nog komen."

Locatie met een zielZe kennen elkaar van de ondernemersvereniging Neede. "We waren allebei op zoek naar een zakelijke partner en een bijzondere locatie. We hebben meerdere panden bekeken, maar hier hadden we meteen een goed gevoel bij."

Geschiedenis"Dit is een pand met geschiedenis, een gebouw met een ziel", menen de eigenaren van Studio 16. Alvorens het bedrijf begon aan de Borculoseweg moest er flink verbouwd worden, waarvoor diverse 'partnerondernemers' werden ingeschakeld. De twee vrouwen zijn trots op het resultaat. "Veel mensen kennen het gebouw nog van vroeger en zijn nieuwsgierig hoe het geworden is. Ze vertellen ons hoe ze hier, toen het nog een discotheek was, hun eerste vriendje zoenden. Of hoe ze in de bioscoop naar E.T.en Annie keken."

Grote ruimteStudio 16 is nu een grote ruimte van circa 80 vierkante meter, met als blikvangers een bar, een ruim kookgedeelte en een lange eettafel bij de ronde ramen. Ombouwen tot een zaaltje voor een lezing, een feestplek of tot een kleine beursvloer is zo gepiept. "Voor een borrel kunnen hier zo'n tachtig mensen terecht, voor een lezing een stuk of vijftig. We hebben alle benodigde apparatuur voor een presentatie in huis, de gebruikers hoeven dan niet zelf met een een beamer te sjouwen", vertelt Ter Braak.Voor de komende weken staan er de nodige activiteiten gepland. Enkele bedrijven houden er hun kerstdiner dat ter plekke wordt bereid. Een beleggersclub komt er tien keer per jaar bijeen. "Deze ruimte wordt nooit gedeeld, je bent dus altijd privé onder elkaar", legt Van Liere uit.

Bijzondere evenementenBehalve dat bedrijven of verenigingen Studio 16 kunnen huren waarbij de dames desgewenst de catering regelen biedt Studio 16 ook zelf activiteiten aan die zich onder meer richten op individuele bezoekers. Deze worden bekendgemaakt via social media en www.studiozestien.nl "Het is belangrijk dat er wat gebeurt in Neede, dat er wat reuring ontstaat. Zo hebben wij al een kledingruilbeurs gehouden en barristaworkshops. Binnenkort volgt een stylingworkshop gericht op de kerstdagen. We proberen vooral bijzondere evenementen te organiseren die hier nog niet gehouden worden. Zo zijn wij de enige kookstudio in Berkelland. Van gasten hoorden we al dat ze het fijn vinden dat ze voortaan zo dichtbij terecht kunnen en niet meer naar Enschede hoeven te reizen. Er is plek voor 'besloten' kookclubs die niet met z'n allen bij iemand thuis terechtkunnen. Maar we hebben ook eigen plannen voor themakookworkshops, zoals voor ouders met kinderen of alleen voor mannen. Verder zijn we bezig met een demonstratie door een kok van de televisiezender 24Kitchen", vertelt Van Liere.MaatwerkTer Braak en Van Liere willen zich geen beperkingen opleggen. "Wij leveren maatwerk, dus als een klant iets wil zoeken wij daar een oplossing voor." De mogelijkheden worden binnenkort nog groter, als bakker Marcel Stroet op de begane grond zijn markthal opent. "Dan komt er een flinke ruimte bij. Of we daar al ideeën voor hebben? Ja, genoeg."

Foto: Frans Nikkels