Nieuws Marketing

Ondernemersverenigingen in Kampen trekken aan de bel

De Stadskazerne komt naar de binnenstad van Kampen, woonzorgcentrum Margaretha is bijna verbouwd en bij de Buitenhaven komt een tweelaags parkeergarage. In de komende twee jaar verandert veel in de Kamper binnenstad, dus werkt de gemeente aan een nieuw plan voor verkeer en parkeren. Betrokkenen mogen meepraten. Maar wanneer? Dat vragen de Wijkvereniging Binnenstad en Ondernemers Vereniging Kampen (OVK) zich af.

Van onze redactie 30 november 2015

Ondernemers Thinkstock

De wijkvereniging schreef een brief aan de gemeenteraad. "In de startnotitie zijn al beleidskeuzes gemaakt. Wij willen dat de keuzes worden gemaakt in gesprekken met belanghebbenden. De wijk- en ondernemersvereniging hebben ruime gebiedskennis en kunnen een bijdrage leveren", stelt secretaris Rene de Ruiter.

OnderzoekIn het huidige tijdspad staat dat externen in het voorjaar een onderzoek doen met belanghebbenden in de stad. Wie dat zijn en wat de bedoeling is, vindt de wijkvereniging te vrijblijvend. De OVK is het hiermee eens en liet raadsleden weten pal achter de brief te staan. OVK-voorzitter Fre Helleman vraagt zich af waarom er een nieuw verkeersplan moet komen. "Gooi niet weer alles overhoop. Het gaat toch goed?"

VerkeerHet gemeentebestuur wil met het plan tegen het licht houden welke rol verkeer speelt in een gastvrije, autoluwe, leefbare, recreatieve en economisch vitale, historische binnenstad. Volgens Helleman voldoet het huidige plan met enkele aanpassingen. Hij somt op: "Geen zwaar verkeer in de Ebbingestraten, makkelijker dagkaarten voor parkeren kunnen kopen, in hele stad een maximale parkeertijd van drie uur, beter aangeven waar gratis te parkeren."

‘Weggegooid geld’Ook stuit hem tegen de borst dat de gemeente voor 40.000 euro een adviesbureau inschakelt voor 'ondersteuning in het proces'. Helleman: "Weggegooid geld. Hebben ambtenaren die kennis niet? Ik lees overal dat Kampen te weinig geld heeft en nu smijten ze het zo over de balk."

Het nieuwe verkeersplan moet in de zomer van 2017 gereed zijn. Vanavond buigt de politiek zich voor het eerst over de plannen.

Foto: Thinkstock