Nieuws Marketing

Oppassers wordt oudermatch

Van onze redactie 30 november 2015

Overname kind groningen oppassernl oudermatchnl

De Groningse site oppassers.nl is overgenomen door concurrent oudermatch.nl. Oppassers.nl telt ongeveer 50.000 oppassers en ouders, terwijl oudermatch.nl 180.000 leden telt, meldt Noordblog. Door de overname werkt oudermatch.nl aan de marktleiderspositie en bouwt het verder uit. Er werken een paar freelancers bij de Groningse site. Oppassers.nl was van Inversive Media van Bart Kappenburg. Andere online-concepten van dit bedrijf zijn Conversify (een omzetverhogend instrument voor e-commerce) en Tafelreserveren.nl (tafels reserveren in heel Nederland).

Sinds 2012 krijgen ouders minder kinderopvangtoeslag voor de kinderopvang en dat leidde tot grote verschuivingen in ‘oppas-land’, waarvan beide oppassites profiteerde en flink groeide. Ouders gingen op zoek naar alternatieven en kwamen onder meer bij beide sites uit. Oudermatch is inmiddels een internationaal concept met 500.000 leden in vijf landen. De transactie lijkt door het ontbreken van personeel niet meer dan het passeren van een notariële akte.

Beide partijen hebben geen financiële details bekend gemaakt over de deal. Maar Kappenburg beurt ongeveer 25 euro per drie maanden voor een lid, dus de jaaromzet zal rond de 5 miljoen euro liggen. Daar wordt een onbekende factor op losgelaten en zo wordt de prijs bepaald.