Nieuws Marketing

'Over drie jaar zit het hele MKB in de cloud'

Anton Damen 23 november 2015

Cloudondernemenmkb1065435

De cloud is een begrip dat vragen oproept. Daarom spreek ik liever over oplossingen die het bedrijfsleven in staat stellen meer, makkelijker en veiliger zaken te doen. Dat beweert Tom Benner van KPN Cloudservices in De Ondernemer.

Ondernemers maken wellicht al meer gebruik van de cloud dan ze zelf denken, al is het maar door LinkedIn te gebruiken en data op een externe server op te slaan. De toekomst laat zich moeilijk voorspellen, maar ik verwacht dat over een jaar of drie het hele mkb de cloud volledig benut. Vooral op het gebied van productiviteit is een oplossing als Microsoft Office365 echt handiger. Hiermee heeft de ondernemer altijd en overal de bekende toepassingen van Office binnen handbereik en kunnen grote bestanden makkelijk worden gedeeld en realtime door collega's worden bewerkt.

Microsoft Office365Over drie jaar zal Microsoft Office365 veel meer ingeburgerd zijn als vorm van samenwerking. Wat ik zelf in de cloud doe? Onze werkagenda en overleggen gaan volledig via Microsoft OneDrive voor Bedrijven. En thuis worden alle foto's automatisch opgeslagen via Back-up Online van KPN. Ik moet er namelijk niet aan denken dat mijn harddisk crasht en ik alle foto's van m'n kinderen voorgoed verlies.

Tom Benner is manager Cloud & Hosting Services bij KPN, gespecialiseerd in het mkb.