Nieuws Marketing

Parasols op historische Brink in Deventer zien er strakker uit

Het had de nodige voeten in de aarde, maar dit voorjaar komt het er toch van: gelijkuitziende parasols bij de terrassen op de Brink. Gemeente en Deventer horeca zijn er uit over de kleuren van de parasols die nog mogen. Ook welstand is akkoord.

Van onze redactie 27 november 2015

Parasol Thinkstock

Om het historische beeld van het Deventer stadsplein beter uit te laten komen, is meer eenheid in de parasols van de horeca op de Brink, maar ook Grote Kerkhof gewenst. Reclame op de parasols mag niet meer. Dat spraken gemeente en horeca in 2011 af. De uitvoering bleek ingewikkelder dan gedacht, waardoor het allemaal veel langer duurde.

KleurEen probleem was welk kleuren wel en niet mogen. Aanvankelijk alleen donkere kleuren. Dat vond een aantal zaken te beperkt. Bovendien: wat is nou donker? Er is nu een kleurcatalogus en lichtere tinten mogen ook. Een aantal zaken had al zonneschermen in die kleur al aangeschaft. Zoals de Sjampetter of Tetatet.

TypeDe eenheid zit hem vooral in het type parasol (rechthoekig) en dat de doeken strak in lijn komen te staan. Dat geeft vrije zichtlijnen op plein en gebouwen. De horeca is tevreden, zegt zegsman Jan Kuiper (Goesting): ,,In het uiterste geval treedt de gemeente handhavend op. Ik denk dat het zover niet komt en elke ondernemer meedoet. Ook omdat we er hebben uitgesleept dat in gevallen kleinere parasols (goedkoper, MU) mogen.''

Foto: Thinkstock