Nieuws Marketing

Plots de baan van haar dromen

John de Graaff | Foto: Frank Jansen 1 december 2015

Plotselingdebaanvanjedromen1065

Nathalie Nuiten (36) is terug in de journalistiek, na zeven jaar werken als persvoorlichter bij ADO Den Haag. De Haagse van Brabantse komaf werkt inmiddels in deeltijd op de redactie van Voetbal International, een positie die ze als 20-jarige al ambieerde.

STAGE BIJ SPORTBLAD

"Als student wilde ik sportjournalistiek doen, maar dat specialisme bestond niet. Bij toeval kwam ik voor een stage op de redactie van het maandblad Elf Voetbal in Den Haag terecht. Daar heb ik uiteindelijk 7,5 jaar gewerkt. Die baan bracht me ook naar Den Haag, want daags na mijn afstuderen ben ik hierheen verhuisd.''

ADO DEN HAAG

"De redactie van Elf maakte ook clubbladen van bijvoorbeeld Ajax, Heracles en ADO. Omdat ik als Haagse op de fiets naar ADO kon, zat ik ineens drie keer per week in het Zuiderpark. Toen in 2008 de functie van persvoorlichter vrijkwam, stapte ik over. Ik werkte zeven jaar achtereen dag in, dag uit, maar het was een fantastische tijd. Net in een nieuw stadion, altijd in de eredivisie!"

TERUG NAAR journalistiek

"Dit jaar bedacht ik me: dit houdt een keer op. Weer die fotodag, weer een presentatiegids maken. In september begon ik voor mezelf en wat er gebeurt... Via via word ik gevraagd voor de redactie van Voetbal International. Als student wilde ik dat al! Het is echt mijn droombaan.''Nathalie Nuiten studeerde journalistiek in Tilburg en werkte voor Elf Voetbal en ADO Den Haag. Dit jaar koos ze voor een nieuwe uitdaging en werd zelfstandig journalist. Haar opdrachtgevers? VI en tv-producent World Wide Lab.