Nieuws Marketing

Realisatie Aldi en nieuwe Jumbo in Almelo

Na jarenlange vertraging eindelijk een complete metamorfose van het terrein autogarage Jan Scholten Almelo. Aldi en Jumbo komen naast elkaar.

Van onze redactie 25 november 2015

JUMBO Esprit projectontwikkeling

De entree van Almelo via de Burgemeester Raveslootsingel ziet er rond Pasen weer netjes uit. Als de winter niet al te streng wordt, opent dan de eerste vestiging van supermarkt Jumbo de deuren in Almelo. „Wat mij betreft komt er dit jaar geen Elfstedentocht”, zegt directeur Paul Silderhuis van Esprit Projectontwikkeling. Zijn bedrijf kreeg de opdracht om het terrein en gebouw van ’t Jan Scholten Team om te toveren in een modern onderkomen voor Aldi en een nieuwe Jumbo. „We zijn blij en trots op dit project”, zegt Silderhuis. Het betekent een complete metamorfose van het terrein dat is ingeklemd tussen de singel, Bornerbroeksestraat en Zuiderstraat. „Het vernieuwde pand is een aanwinst voor Almelo, iedereen vindt de tekeningen mooi. Het ligt aan een belangrijke invalsweg. Een stedenbouwkundige dissonant wordt getransformeerd naar een juweeltje.”

Het heeft 3,5 jaar geduurd voordat de procedure rond het bestemmingsplan werd afgerond na het verlossende woord van de rechter. De hoofdverantwoordelijke voor de vertraging is supermarkt-ondernemer Herman van Limbeek van de Plus aan de Bornerbroeksestraat. Hij diende bezwaar in tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Silderhuis wil er eigenlijk geen woord meer aan vuil maken maar laat duidelijk merken dat hij not amused is over de vertraging. „Meneer van Limbeek is bang voor concurrentie, maar iedereen moet tegenwoordigen met elkaar concurreren. Hij moet het op eigen kracht doen.”

Sloop is begonnenDe sloop is inmiddels in volle gang op het terrein waar de Aldi al is gevestigd. Die vestiging wordt gerestyled en groter door een uitbreiding. De Jumbo krijgt onderdak in het voormalige gebouw van de garage dat geheel wordt vernieuwd en deels gesloopt. Volgens Silderhuis zijn de winkels vanwege de verschillende formules geen concurrenten van elkaar. Aldi heeft als discounter een beperkt assortiment, Jumbo is een fullservice winkel met nagenoeg alle artikelen. Er is daarom bewust voor gekozen om de ingangen naast elkaar te plaatsen. Voor de wasstraat op het terrein is een nieuwe exploitant gevonden en ook het - onbemande- tankstation blijft. Hoewel de hoofdingang aan de Bornerbroeksestraat komt, kunnen klanten ook via de singel het terrein oprijden richting de parkeerplaats. Aan de Zuiderstraat wordt een pand gesloopt om plaats te bieden aan 140 auto’s. Laad- en losvoorzieningen voor beide winkels komen aan de Bornerbroeksestraat want aan die kant is een nieuw magazijn gepland voor Aldi en Jumbo. De huidige opslagruimte van Aldi kan daardoor bij de winkel worden aangetrokken. De entree van de Aldi komt meer naar achteren te liggen, naast de inang van Jumbo. Rond de gehele parkeerplaats wordt een luifel gebouwd met op de hoek een grote reclamezuil die van verre al te zien is. De Jumbo krijgt een oppervlakte van ruim 2.000 vierkante meter. Grappig detail is de verplaatsing van een transformatorhuisje in opdracht van Cogas. Het kastje waar een groot deel van de wijk op is aangesloten wordt midden in het supermarktengebouw geplaatst.

Foto: Een impressie van de vernieuwde supermarkt Aldi en de nieuwe Jumbo, gezien vanaf de Bornerbroeksestraat (illustratie Esprit Projectontwikkeling)