Nieuws Marketing

Regio Zwolle Congres: ‘De ondernemer van het jaar is...’

Van onze redactie 10 december 2015

Regiozwollecongreswinnars

Ondernemer Jeroen Zuidberg van Frontline Systems uit Ens is gisteren uitgeroepen tot ondernemer van het jaar in de regio Zwolle. Starter van het jaar werd Johannes Alderse Baas, die met zijn Zwolse bedrijf DutchFiets een onderhouds- en storingsvrije kunststof fiets op de markt brengt.Zuidberg Frontline Systems is een familiebedrijf dat al tientallen jaren hefsystemen ontwikkelt en bouwt, aan de voorzijde van bijvoorbeeld tractoren.

‘Helden’De nieuwe 'helden van de regio' werden bekend gemaakt op het Regio Zwolle Congres dat woensdag honderden bestuurders en ondernemers uit twintig gemeenten in de regio bijeen bracht in theater de Spiegel in Zwolle.

Jort KelderBelangrijk onderdeel van het door Jort Kelder gepresenteerde congres was de jaarlijkse monitor, aan de hand waarvan afgelezen kan worden dat de economie in de regio Zwolle het opnieuw uitstekend doet. De negatieve effecten van de crisis zijn op vele terreinen en in korte tijd al weer overwonnen of worden snel hersteld.

GezondHet bedrijfsleven is gezond te noemen en biedt goede vooruitzichten op groei van omzet, winst en het aantal banen. Euforie alom dus, die duidelijk zichtbaar werd bij de bekendmaking van de ondernemer en starter van het jaar.

Logistieke sector Centraal tijdens het congres in Zwolle stond dit jaar de logistieke sector. Een Logistiek Expertise Centrum (LEC) ging tijdens het congres officieel en in aanwezigheid van Tweede Kamerleden van start. Het LEC, waarvoor onlangs van het ministerie van economische zaken en werkgelegenheid 6,2 miljoen euro subsidie werd verkregen, gaat alle activiteiten op het gebied van logistiek in de regio coördineren.

Hechte samenwerkingHet is het eerste LEC in Nederland dat alleen door ondernemers wordt gerund en waarbij de overheid slechts een faciliterende rol heeft. Door hechte samenwerking denken de logistieke bedrijven de regio een nog veel belangrijkere rol te kunnen bezorgen wat betreft het transport in Europa.

Foto: Pedro Sluiter