Nieuws Marketing

Restaurant Tribestlife serveert alles rauw

Restaurant Tribestlife serveert alle gerechten rauw. Waar dat elders een retourtje keuken betekent, is de bereidingswijze hier met opzet zo, meldt het AD.

Priscilla van Agteren l Jan de Groen 27 juli 2016

Tribestliferawvoedsel

Tribestlife aan de Goudsesingel is namelijk een raw food-restaurant. Volgens het raw food (rauw eten)-principe worden voedingsmiddelen nooit verhit boven 47 graden Celsius. Zo zouden enzymen, vitamines en mineralen in de gerechten beter behouden blijven.

In de praktijk betekent raw food een dieet met vooral groente, fruit en ongebrande noten. Manager en kok van Tribestlife Julia Kubatz: ,,Je zou sommige soorten vlees en vis rauw kunnen eten, maar wij gebruiken alleen plantaardige producten.''

Wordt het bij Tribestlife dan alleen een bord sla? Zeker niet. Hier worden normale gerechten nagemaakt met rauwe bestanddelen. Op de kaart staan crackers van gedroogde zaden, gebakjes, en zelfs een rauwe versie van lasagne - rawsagna - met plakken courgette in plaats van pastavellen. ,,De salades worden nog het minst besteld.''

BekerenDeze creaties zouden niet op tafel kunnen verschijnen zonder speciale apparaten. Tribestlife is ook verkooppunt van alles wat je nodig hebt om je tot de raw food-levensstijl te bekeren. Kubatz: ,,De machines mag je hier testen.''

Rotterdam is voor de raw food-beweging een relatief onbekend terrein. ,,We zijn hier het tweede restaurant. In november vorig jaar zijn we voorzichtig begonnen om het concept te testen.'' De havenstad lijkt raw food te omarmen. ,,De zaken lopen goed. Mensen houden zich meer bezig met voeding en willen weten wat ze in hun lijf stoppen'', zegt Kubatz. ,,In onze open keuken wordt alles voor je neus klaargemaakt.''

Het restaurant blijft nieuwe recepten ontwikkelen. ,,We hebben nu al sushi, zonder de rijst. Dan mis je wel iets. Daarom malen we pastinaak nu zo dat het op rijstkorrels lijkt.''

Wees wel gewaarschuwd: ,,Onze lichamen zijn zo gewend aan gekookt voedsel, dat rauw eten zwaar kan zijn voor je systeem.''

Kubatz zelf eet ook niet altijd rauw. ,,Sommige groenten zijn beter als je ze gekookt eet, of zijn rauw zelfs giftig. De meeste raw-food-mensen eten zo'n 80 procent van hun eten rauw en 20 procent gekookt.''