Nieuws Marketing

Samenwerken en netwerken in Werk in de Winkel in Hengelo

Stel je begint een kapperszaak en wilt daarbij een mooie website. Zelf kun je dat niet en daarom zoek je iemand die dat wel lukt. Maar hoe vind je zo’n iemand? Oplossing: ga naar Werk in de Winkel, binnenkort geopend aan het Schouwburgplein.

Van onze redactie 30 december 2015

Ondernemers Netwerken Thinkstock

Want dat is wat de nieuwe onderneming probeert te bereiken: dat gebruikers die er een werkplek huren, gaan samenwerken en zodoende elkaars netwerk verbreden. Bij binnenkomst schrijven ze hun naam en wat ze doen op ‘het incheckbord’. Vervolgens kan een bezoeker die bijvoorbeeld een Facebook-pagina wil aanmaken maar dat zelf niet kan, op het bord kijken welke gebruiker daar wel verstand van heeft en kan hij/zij die persoon ter plekke aanspreken.

Eigen zaakMet dat idee liep oprichter Esther Bouman al een tijdje in haar hoofd. Al dacht ze niet direct aan een eigen zaak. „Maar na 80 keer langs het pand met het bordje ‘Te huur’ te zijn gefietst, ben ik op de eigenaren afgestapt. Zij vinden het een mooi concept en waren bereid het pand te verhuren. Al een tijd ze we bezig met de inrichting, zodat het klaar is voor de opening op 22 januari.”

Win je WinkelBouman heeft ook nog meegedaan aan de competitie Win je Winkel, waar de winnaars een half jaar lang een pand in de binnenstad van Hengelo konden krijgen zonder huur te hoeven betalen. Maar ze viel al in de eerste ronde af.

Het concept is wel wat te vergelijken met dat van Seats2Meet in het Hazemeijer-complex aan de Tuindorpstraat. Maar volgens Esther Bouman is daar weinig sprake van netwerken en samenwerken. Dat zegt ze op basis van het feit dat ze een half jaar gebruiker is geweest. „Het is daar puur zakelijk. Mensen zitten er met bijvoorbeeld koptelefoons op en praten haast niet met elkaar”, besluit de Hengelose.

Foto: Thinkstock