Nieuws Marketing

Snackbar Haarle stopt na 30 jaar

Precies dertig jaar stond Fientje (71) achter de balie van hun Primateria. Gé (76) deed de inkoop. Ze stoppen er mee na 30 jaar.

Van onze redactie 20 november 2015

Fientje en Ge Mijsters Lenneke Lingmont

Hun gevoelens zijn zeer tegenstrijdig. Stoppen of toch nog een jaartje doorgaan? Maar de knoop is nu echt doorgehakt. Fientje (71) en Gé Mijsters (76) sluiten hun cafetaria. Een grote tent verschijnt zaterdag 28 november voor de deur van de Primataria voor een receptie van 16.00 tot 19.00 uur en zondag verhit Fientje voor de laatste keer het vet van de frituur van hun zaak aan de Molenweg aan de rand van Haarle.

CarnavalBij Fientje en Gé thuis, in de woonkamer met open keuken, direct achter de cafetaria, lijkt niets te gek. Soms komen hun klanten tot in de woonkamer, zoals met carnaval. Voordat ze naar huis gingen na het carnavalsfeest, kregen ze nog even een kopje koffie om na te praten want ze konden toch nergens zo laat meer terecht in Haarle. "Ze lieten alles netjes achter, hoor", vertelt Fientje. "De snippers confetti werd met de stofzuiger snel weggehaald voordat ze naar huis gingen." En: "Ik reserveer de bank voor volgend jaar alvast", hoorden ze vaak na Dauwpop.

OntmoetingsplekDe cafetaria was de ontmoetingsplek voor de jeugd. "Op vrijdagavond nemen jongeren de hele week school vaak nog even door", vertelt Fientje. "Roddelen over de leraren en dat uurtje nakomen omdat ze te laat op school waren. En op zondagmiddag ging het gesprek over voetbal. Oergezellig was dat altijd. Je zag de teleurstelling op hun gezicht toen ze 'al' aan de beurt waren voor hun bestelling", lacht Fientje.

Foto: Lenneke Lingmont