Nieuws Marketing

De snackoliebol van Zwolse bakker

Van onze redactie 14 december 2015

Oliebollen ANP

Hij is zo klein als een bitterbal of een pingpongbal. Als je een grote mond hebt, kan je het bolletje in één keer naar binnen werken; is die kleiner dan heb je twee happen nodig. Bijkomend voordeel: geen poedersuiker meer op je trui of rondom je mond. Je kan je haast niet voorstellen dat - voor zover de bedenker ervan weet - niet eerder iemand op dit idee is gekomen: de snackoliebol.De snackoliebol in een emmertje is bedacht in Zwolle door banketbakker Bram Brockbernd (38). Hij werd geïnspireerd door de snoep-tomaatjes in de emmertjes die je in de supermarkt kan kopen. "Waarom daarin geen oliebolletjes? Die happen ook nog eens veel lekkerder weg."

RelatiegeschenkBrockbernd bakt met zijn medewerkers - mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - zo'n duizend snackoliebollen per uur. Naast de gewone oliebollen, die ook tot het assortiment van zijn onderneming 'Gewoon Appeltaart' horen. In een emmertje gaan twintig snackoliebollen. Zes euro moet ervoor worden neergeteld. Veel bedrijven hebben zich al gemeld voor de noviteit als geschenk voor relaties. Maar ook particulieren kopen de snack oliebollen. ,,We zijn enorm druk met het bakken, het breidt zich als een olievlek uit.''

Brockbernd verwacht dat meerdere oliebollenbakkers zullen volgen. Hij denkt echter dat dat niet zo'n vaart zal lopen, omdat er een bepaalde techniek voor nodig is. Welke?, dat is het geheim van de smid.

BestellenDe snack oliebollen zijn te koop bij 't Zilveren Schaap in Hattem en in Zwolle bij Heerlijk bij Space Winner en Zwolle Info & Gifts. De emmertjes zijn ook te bestellen via info@gewoonappeltaart.nl.