Nieuws Marketing

Solar Team Twente uitgeroepen tot ambassadeur van Twente!

Het Solar Team Twente heeft de Rode Loper van Twente 2015 gewonnen en is daarmee een jaar lang ‘topambassadeur’ van de regio. De verkiezing had maandagavond plaats in de door circa 600 bezoekers bijgewoonde nieuwjaarsbijeenkomst van de Twentse netwerkorganisaties in het Almelose Theaterhotel.

Van onze redactie 12 januari 2016

Rodeloper Solarteamtwente lenneke lingmont

Voor de titel Topambassadeur van Twente komen alleen bedrijven en organisaties in aanmerking, die in het achterliggende jaar een prijs hebben gewonnen. Het Solar Team Twente won met het systeem dat de naam Sabine meekreeg de Technical Innovation Award van de Bridgestone SolarChallenge, een race met zonaangedreven auto’s dwars door Australië.

WereldMede dankzij het systeem dat er voor zorgt dat het zonnepaneel op de auto beter kan omgaan met schaduw en krommingen, behaalde het team de zilveren medaille tijdens de 3.000 kilometer lange race. Aan de wedstrijd werd deelgenomen door 50 studententeams uit de hele wereld.

VerschijnenDe hoofdsponsors, waaronder de UT en Saxion, hadden voorafgaand bepaald dat het team volgend jaar alleen weer mag meedoen indien het zou winnen. Bij de uitreiking van de Rode Loper werd echter duidelijk dat het Twentse team een herkansing wordt gegund en met de zonne-auto ook volgend jaar in Australië weer aan de start mag verschijnen.

Rode LoperNaast Het Solar Team Twente waren ook de UT, higtechbedrijf Demcon (Enschede), internetbureau TriMM (Enschede), producent van landbouwmachines Trioliet (Oldenzaal) en de exploitant van wind- en zonnepanelen Raedthuys Pure Energie (Enschede) genomineerd. Het winnen van de Rode Loper is vooral een erezaak, het is goed voor het imago en de naamsbekendheid. Het Enschedese IT-bedrijf Caase.com won de Rode Loper van Twente vorig jaar.

Compilatie genomineerden Rode Loper 2015Foto: Thinkstock