Nieuws Marketing

Spectaculaire start bouw Primark Zwolle

Met een spectaculaire licht- en muziekshow is dinsdagavond de openingshandeling van de bouw van de Primark in Zwolle gevierd. Niet zo gek als je bedenkt dat het uiteindelijk zo'n twintig jaar heeft geduurd voordat de plannen voor nieuwbouw op de 'bankenlocatie' in Zwolle werkelijkheid werden.

Van onze redactie 25 november 2015

Primarkrobinhilberink

Het is een feestje waar projectontwikkelaars, architecten, aannemers en andere betrokkenen elkaar amechtig op de schouders kloppen. "Elke keer als je de stad ziet groeien, zie je de gebouwen op de Melkmarkt groeien", ronkt wethouder René de Heer, die complimenten uitdeelt voor 'een prachtig gebouw' en rept over een 'investeringsimpuls' voor de ondernemers in de binnenstad.

Gemengde gevoelensLaatstgenoemden zijn ook uitgenodigd, maar slechts een enkeling laat zich zien. Zohre Abedizadeh, eigenaresse van Grieks restaurant Olympia aan de Melkmarkt, is er wel. Zij bekijkt het feestje met gemengde gevoelens.

"Mijn omzet is beduidend minder nu. Dit uitzicht is niet zo aantrekkelijk voor onze klanten. Dat zal volgend seizoen, als het nieuwe pand gebouwd wordt, niet anders zijn." Ze zucht: "We moeten er even doorheen. Als straks die Primark opent, verdien ik het vast weer terug. Ik denk nu al na over een nieuwe lunchkaart, die jonge meiden ook zal aanspreken."

Foto: Primark Enschede (Robin Hilberink)