Nieuws Marketing

Stekker uit Marktplein Tubbergen

TUBBERGEN – De zaak trekt zo’n duizend klanten per week, maar toch sluit Marktplein Tubbergen na 16 januari haar deuren. Detailhandel hoort volgens het college van de gemeente Tubbergen in het centrum en niet op een industrieterrein. Tine en Iris Bekhuis hebben er enkele maanden tegen geprocedeerd, maar gooien nu de handdoek in de ring.

Van onze redactie 11 december 2015

Ine en tine bekhuis frans nikkels

„Dit is ons concept”, zegt Tine, terwijl ze haar blik langs de stellingen bomvol grote én kleine tweedehandsartikelen laat gaan. „Als dat dan niet mag, dan kiezen wij maar eieren voor ons geld”, haakt Iris in. Verdere stappen ondernemen de twee niet.

Opbeurende berichtenDe twee zussen lichten hun besluit toe aan een van de koffietafels, waar zoveel klanten en huurders elkaar de laatste maanden hebben ontmoet. „We zijn vooral trots dat we iets hebben neergezet waar zoveel mensen op af zijn gekomen”, zegt Iris. Maar het gevoel van trots gaat gepaard met teleurstelling. „Als we er nou na een tijdje achter waren gekomen dat het niet liep, dan had je gezegd: jammer, maar helaas. Maar wij hadden het juist hartstikke druk.”

Concept te koopTot en met zaterdag 16 januari is de zaak open. De week erna is de winkel vanaf dinsdag alleen nog open voor de huurders, die dan gelegenheid hebben hun spullen op te halen. De ouders van Tine en Iris, eigenaren van het pand, zetten het gebouw waar eerder meubelzaak Bekhuis Woonstyle in zat te huur en te koop. „En wíj bieden ons concept te koop aan”, vertellen de zussen. „Inclusief kassasysteem, boekhoudsysteem, koffiehoek, stellingen en de naam, maar zonder de toevoeging Tubbergen.”

CentrumlocatieZe verwachten niet dat er ondernemers zijn die een geschikte locatie in het centrum van Tubbergen vinden om de zaak door te zetten. Iris houdt de deur nog op een kier. „Als er mensen zijn die een geschikt pand in Tubbergen hebben waar ons concept wel is toegestaan, dan kunnen ze nog contact met ons opnemen.” In dat geval wil ze zelf door. Ze heeft daar echter geen fiducie in. Zelf iets buiten Tubbergen beginnen, gaat niet. „Wij hebben het geld niet om elders iets te huren.”

Nog dik een maand, dan gaat de zaak dicht. En daarna? „Werk zoeken”, zegt Iris. Tine gaat haar hbo-opleiding Facility Management afronden. „En dan ook op zoek naar een baan.” Eerst willen ze er samen met de huurders en klanten nog een fijne tijd van maken. „Met tot en met 16 januari een volle winkel.”

Foto: Tine en Iris Bekhuis. (Frans Nikkels)