Nieuws Marketing

Stekker uit Pr8werk

Van onze redactie 1 december 2015

Zzp ondersteuning aandacht Ulft

Pr8werk, de organisatie die zich sterk maakt voor Achterhoekse zzp'ers, stopt want het geld is op. En dat terwijl, zo bleek afgelopen weekeinde tijdens de afsluitende bijeenkomst in de DRU in Ulft, er alle reden is zich om de zzp'er te bekommeren, meldt De Gelderlander dinsdag. Pr8werk werd in 2012 opgezet toen het besef ontstond dat veel werk in de Achterhoek ging naar zelfstandigen buiten de regio en niet naar zzp'ers in de Achterhoek. Pr8werk stelde zich ten doel de regionale opdrachtgevers én zzp'ers bij elkaar te brengen en zo het werk in de Achterhoek te houden. Daartoe kreeg het geld (40.000 euro) van de provincie en dat werd met eenzelfde bedrag aangevuld onder meer door de acht gemeenten, Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt Achterhoek (POA) en ONZ, een organisatie van zzp'ers.

GroeienIn de Achterhoek zijn 12.000 zzp'ers, een aantal dat waarschijnlijk gaat groeien. Denis Maessen, voorzitter van een landelijk zzp-platform, vertelde als gastspreker dat er in Nederland 1,2 miljoen zzp'ers zijn en dat dat aantal in tien jaar stijgt naar 2 miljoen: "Daar komt bij dat in Nederland 80 procent van de mensen een vaste baan heeft, wereldwijd is dat maar 20 procent."

EffectieverLeo Witvliet, hoogleraar op Nijenrode, voegde er intrigerende cijfers aan toe: "Slechts 20 procent van de zzp'ers is in potentie zelfstandig ondernemer. Maar tegelijkertijd is 40 procent effectiever dan iemand met een vaste baan. En nooit ziek."

Het werk waar Pr8werk voor stond (aandacht voor de zzp'er) wordt vermoedelijk ondergebracht bij POA.