Nieuws Marketing

Studio MAD uit Almelo denkt 'out of the box'

Drie heren van Film, Animatie & Ontwerp Studio MAD (Media Art Design) hebben hun krachten gebundeld en maken onder andere films, videoproducties en commercials voor bedrijven.

Van onze redactie 9 december 2015

Studio MAD eigenaren Charel van Tendeloo

Er staan vier bioscoopstoelen in een oude slaapkamer die een ruwe versie van een studio voorstelt. Met een bak popcorn wordt de illusie van een bioscoop gewekt. In plaats van bioscoopfilms draait studio MAD echter de films die het bedrijf voor klanten maakt. Niels Neeskens (35), Stef Nitert (37) en Jordie Cress (30) hebben met ieder een eigen expertise het bedrijf MAD in 2010 opgericht. „Alles doen we zo veel mogelijk zelf”, vertelt Jordie. „Met grafische elementen, 3D vormgeving en animaties en eigen gemaakte tracks geven we een vorm aan vaak het zelfbedachte concept voor de klant.”

‘Project mapping’Met het oog op de toekomst richt MAD zich op nieuwe begrippen en technologieën zoals het zogenoemde ‘Project mapping’ dat op plat beeld een vorm kan projecteren. „Het kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden op een paspop of in de toekomst als lesmateriaal." Maar waar ze zich vooral op richten is het maken van videoproducties en commercials voor bedrijven als Grolsch en Thales. Hierin komen verschillende aspecten terug zoals vormgeving en animaties. Dat ze in Almelo zitten belemmert het drietal niet. „Nee, we kunnen vanuit hier goed werken. Of je nou in Amsterdam zit of niet, je blijft achter een beeldscherm zitten.”

‘Out of the box’In korte tijd is het bedrijf hard gegroeid. Dat komt volgens het ondernemende trio doordat ze creatief zijn en ‘out of the box’ denken. „Er hangt hier een relaxte sfeer en dat is belangrijk. Maar intern zijn we erg zakelijk”, vertelt Jordie lachend. „Werk moet niet op werk lijken, als je de deadlines maar haalt.”Foto: Niels Neeskens, Jordi Cress en Stef Nitert (Charel van Tendeloo).