Nieuws Marketing

The sky is the limit

Van onze redactie 30 november 2015

Mkb flevoland 1

De Flevolandse gedeputeerde Jan Nico Appelman heeft donderdag namens de provincie een Memorandum of Understanding getekend met het Europese onderzoeksprogramma Clean Sky2, meldt De Stentor.

De ondertekening tijdens het jaarcongres van CompoWorld in Emmeloord vond plaats onder het toeziend oog van de directie Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken.

De samenwerking met het grootste Europese onderzoeksprogramma is een volgende stap in de ontwikkeling van het composieten cluster CompoWorld, met het kloppend hart in Noordelijk Flevoland. Het programma dat schonere luchtvaart nastreeft en dat de concurrentiepositie van de Europese luchtvaartindustrie wil verbeteren is goed voor het milieu, maar ook goed voor het Flevolandse MKB.

Jan-Nico Appelman: "Het Memorandum of Understanding biedt volop kansen voor Flevolandse bedrijven op het gebied van composiet en daarbuiten. Zij kunnen daarvan profiteren en hun netwerk op Europees niveau uitbouwen."

Door de samenwerking met Clean Sky2 biedt de provincie Flevoland het Flevolandse MKB een platform, dat het mogelijk maakt om in contact te komen met de Europese luchtvaartindustrie. De provincie Flevoland heeft een actieve rol in het opzetten van innovatieprogramma's voor de luchtvaart. Het Nationaal Lucht en Ruimtevaart Laboratorium (NLR) en Duits Nederlandse Windtunnels (DNW) fungeren daarbij als kennisankers.

In Clean Sky 2 zijn alle grote en belangrijke Europese luchtvaartbedrijven vertegenwoordigd; daardoor heeft Clean Sky ook een supply chain creërende functie. Samenwerking met Clean Sky zorgt ervoor dat bedrijven zich bij die Europese supply chain kunnen aansluiten. In de eerste plaats bedrijven die zich met composieten bezighouden. Maar ook andere MKB bedrijven in de regio kunnen profiteren van de samenwerking, zoals de metaalsector of de maritieme sector.