Nieuws Marketing

Theaterhotel Almelo in race voor titel Theater van het Jaar

Theaterhotel Almelo is dit jaar voor de eerste keer genomineerd voor de titel VVTP Theater van het Jaar Prijs 2015. De Vereniging Vrije Theater Producenten reikt de prijs jaarlijks uit aan een theater dat voorstellingen van hoge kwaliteit aanbiedt in een ideale theateromgeving.

Van onze redactie 9 december 2015

Theaterhotel Almelo Rikkert Harink 1

Directeur Esther Hammink van het Theaterhotel is enorm blij met de erkenning vanuit het vak. "Uitzinnig van trots, dankbaarheid en blijdschap en dat is nog een zwaar understatement: we zijn totaal verrast door de nominatie voor het beste theater van het jaar!"

Andere genomineerdenNaast het Almelose theater zijn het Chassé Theater in Breda, Schouwburg Amphion in Doetinchem, De Goudse Schouwburg in Gouda, de Rijswijkse Schouwburg, Theaters Tilburg, Theater de Leest in Waalwijk, het Zaantheater in Zaandam en Zwolse Theaters in de race voor de titel.

Titel en stoelDe genomineerden worden beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

Naast de titel 'Theater van het Jaar' ontvangt de winnaar een speciaal door Carla Janssen Höfelt ontworpen stoel. Als een soort van wisseltrofee mag deze een jaar in het theater staan.

Foto: Rikkert Harink