Nieuws Marketing

Tienermeisjes over Starbucks op UT: 'Het is een soort mode’

In het Educafé van de Universiteit Twente (UT) is sinds halverwege deze maand de eerste Twentse vestiging van de beroemde Amerikaanse koffieketen Starbucks geopend.

Van onze redactie 26 november 2015

Starbucks Sasha Shviderska

Studeer je niet aan de universiteit, zul je een eindje moeten rijden of fietsen om op de campus van het zwarte goed te kunnen genieten. Maar omdat het zo hip is om te proeven van de zoete en brede variatie die de Starbuckskoffie biedt, hebben velen daar geen enkel probleem mee. Bovendien: pak je de fiets, trap je de calorieën die je binnenkrijgt er zo weer af.

TienermeisjesVooral tienermeisjes zijn enthousiast en niet te beroerd om een eind te fietsen voor hun favoriete koffie. De koffieketen is een fenomeen. Want alles wat wordt overgevlogen uit Amerika is nou eenmaal hip.

Universiteit van StarbucksOp het gebouw waar de Starbucks is gevestigd, hangt het grote logo van de keten. "Bijna groter dan het logo van de Universiteit Twente. Het is de universiteit van Starbucks", grapt voormalig UT-student Frederik van Amstel.

Protestactie Maar zo grappig vond niet iedereen de komst van de koffieketen. Voor de opening van het café in de studie- en eetruimte werden UT-studenten op internet uitgenodigd te komen protesteren. 'Wij willen gewoon koffie zonder dat we daar eerst onze nieren voor hoeven te verkopen', luidde de uitnodiging op Facebook. Een protestactie bleef echter uit.

'Het is echt een soort mode'De frappuccino's staan op tafel, maar ze nemen nog geen slok. Eerst een foto voor Snapchat en misschien later bewaren voor Instagram. Maud Hofstén (13) en Laura Bosch (16) zijn er voor het eerst. "We zijn hier omdat de koffie hier anders smaakt. Het is gewoon veel lekkerder dan gewone koffie", vertelt Laura. De twee meisjes zijn na school naar Starbucks gefietst om eindelijk te genieten van de zoete koffie in eigen stad. Laura: "Het is echt een soort mode: je ziet er overal foto's van op internet."

Foto: Sasha Shviderska