Nieuws Marketing

Stichting moet toerisme in Tholen verder ontwikkelen

ROB PAARDEKAM 14 december 2015

Toerisme stichting Tholen1065

In Tholen gaat in het eerste kwartaal van 2016 een stichting van start die de ontwikkeling van het toerisme ter hand neemt, schrijft de PZC.Die stichting krijgt het beheer over een pot geld waar de gemeenten, de recreatiesector en de horeca geld in steken. Het is al jaren een wens om ook middenstanders, agrariërs en het bedrijfsleven mee te laten betalen, maar daar komt nog weinig van terecht.

De gemeente heeft enkele jaren geleden 4 ton gestoken in de ontwikkeling van het toerisme. Daar wordt volgend jaar het laatste deel van gebruikt. De gemeente zal in de toekomst maximaal 25 procent van het fonds bekostigen, met een maximum van 25.000 euro. De pot wordt ook deels gevuld door de verhoging van de toeristenbelasting met 25 cent.

Projecten die voor volgend jaar op het programma staan, zijn onder meer het aantrekkelijker maken van het havenplateau in Tholen, het plaatsen van informatieborden bij mooie plekken en aansluiting bij de Zeelandpas. Het is nog onduidelijk wat de toekomstige rol is van toerismecoördinator Sandra Dekker, die het project 'Tholen beter bekend' in gang heeft gezet. Wellicht blijft zij ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van het toerisme.