Nieuws Marketing

Toerlezjoere: op de fiets langs 60 ondernemers

Fietsliefhebbers kunnen zondag al fietsend ontdekken wat Gilze en Rijen, Dongen, de Reeshof in Tilburg, Alphen-Chaam en Dorst te bieden hebben. Van golfbaan tot struisvogelfarm: ondernemers en particulieren tonen gratis wat ze in huis hebben.

Berry van der Heijden 22 april 2016

Toerlezjoere1

De regio toeristisch goed op de kaart zetten, zodat mensen weten wat ze waar kunnen vinden. Henk Goeijers van siertuin Den Overkaent lanceerde het idee vorig jaar in 't Vermaeck in Rijen. En als Goeijers iets voorstelt... Zondag, Toerlezjoere op de fiets langs liefst zestig honken. Dat schrijft BN de Stem.

StempelkaartSamen met leden van de Lokale Toeristische Adviesraad (LTA) en steun van de gemeente heeft een werkgroep de Toerlezjoere fietsdag op poten gezet. Een enorme klus. Want maar liefst zestig ondernemers en particulieren in de regio van Meersel-Dreef tot Dorst doen mee en presenteren zich. "Op deze fietstocht, met prijzen, leren mensen waar de deelnemers zitten. Op elk adres is een prijs, aanbieding of demonstratie", vertelt Henk Goeijers. Extra aantrekkelijk is de stempelkaart, die als lot telt. "Een kaart is vol na drie adressen. Dan krijg je een nieuwe. Zo kun je zoveel adressen bezoeken als je wilt en verdien je ook meer loten."

BallonvluchtDe inzet is bijvoorbeeld een fiets, kinderfiets of een weekendje weg in de regio. "Elk honk heeft een prijs van fles wijn tot ballonvlucht. Waarschijnlijk op 21 mei worden de prijzen op spectaculaire wijze uitgedeeld op golfterrein Weilenseind. Een vliegtuig van de Historische Vluchten van de vliegbasis dropt zestig broodjes. De winnaars mogen een broodje met een nummer zoeken en krijgen de prijs die daar bij hoort", verkneukelt Goeijers zich al.

Gratis toegangEr is heel veel te doen en te zien, variërend van een excursie naar edelherten, struisvogelfarm, siertuin Den Overkaent met een kopje koffie, het museum of het Natuurpodium en verder cafés en restaurants, hotels, galeries, ballonvaart, midget-, en voetgolf. Maar ook de golfbanen zijn van de partij", somt hij nog maar eens enkele voorbeelden op uit de lange lijst deelnemers. De toegang is altijd gratis en soms is er een gratis consumptie. "We zijn heel benieuwd hoe druk deze eerste keer gaat worden", aldus Goeijers.