Nieuws Marketing

Topsporter met een speciaalzaak

In 1990 maakte een een hardnekkige blessure een einde aan de topsportcarrière van atleet Rob Druppers. Jarenlang werkte hij als conditietrainer, onder meer bij FC Utrecht, totdat hij begin 2012 in Vleuten een pand te koop zag staan en het idee voor de Rob Druppers Running Academy werd geboren.

Selina Vink | Foto: Rianne den Balvert 24 november 2016

2609 Druppers 06 RB004

Door de crisis was het lastig een bank te vinden die met hem in zee ging, maar Rob liet zich niet uit het veld slaan. "Dat is mijn topsportachtergrond. Als ik iets wil, moet het ook gebeuren." Met succes, want in oktober 2012 opende de zaak haar deuren. Het duurde even tot de loop erin kwam. "Soms zaten we op zaterdag echt te wachten op klanten."

Extra aandacht

Inmiddels draait de winkel goed en komen zelfs klanten uit Groningen en Limburg naar Vleuten. "Ik ga voor kwaliteit en net dat beetje extra aandacht. Mensen kunnen bijvoorbeeld ook in de avonduren een afspraak maken voor advies." Bij de Running Academy vinden klanten alles onder één dak, dus niet alleen kleding en hardloopschoenen, maar bijvoorbeeld ook voedingsadvies. Rob en zijn team trainen jong talent en organiseren evenementen, zoals de halve marathon bij Kasteel de Haar.

"Klanten vragen weleens of ik een tweede zaak wil openen. Ik ben tevreden als deze winkel goed blijft lopen. Ik doe dit niet om rijk te worden. Met plezier blijven hardlopen, dat is voor mij het belangrijkste."