Nieuws Marketing

Uitbater Bij León in Diepenveen stampvol ideeën

Na het verdwijnen van achtereenvolgens het Wapen van Diepenveen, Moeke en Tracé 37 opende afgelopen zaterdag Bij Léon in Diepenveen. Uitbater Léon van Achteren wil onder meer kookclinics gaan geven en de krachten bundelen met andere horeca in het dorp.

Van onze redactie 21 december 2015

Horeca Pub Bar Caf Thinkstock

Sinds een week woont Léon van Achteren (45) boven zijn nieuwe werkplek: horecazaak Bij Léon aan de Oranjelaan 37 in Diepenveen. Hij staat te popelen om zijn eerste klanten te mogen verwelkomen.

DrankjeMet het lente-achtige decemberweer is het geen grote gok de ontvangst met een drankje buiten te houden. Brenda Rouwenhorst (37) uit Laren staat Van Achteren bij. Zij gaat als bedrijfsleider aan de slag en moet naast de naamgever uitgroeien tot het tweede gezicht van Bij Léon.

KroegfunctieSinds de sleuteloverdracht op 1 november is in het pand hard gewerkt. Talloze uren zijn opgegaan aan schoonmaken. Het schilderwerk kon pas in de laatste twee weken worden verricht. Het typische bruine café van voorheen oogt nu aanzienlijk lichter. Wie de zaak nog van de vorige uitbater kent, ziet direct dat het meubilair en de toog niet zijn vervangen. Van Achteren zegt dat de kroegfunctie behouden blijft, maar dat hij in dezelfde ruimte ook een soort huiskamergevoel wil creëren waarin klanten zich prettig voelen en lekker kunnen eten ('pub food') en drinken, en kinderen zich kunnen vermaken.

KookclinicsBij het zaalgedeelte hoort een uit de kluiten gewassen keuken waarvan Van Achteren, die zelf kok is, dankbaar gebruik gaat maken. ,,We willen hier bijvoorbeeld kookclinics gaan geven en als er in Diepenveen of omgeving mensen zijn die een kookclubje willen vormen, dan zijn ze bij ons van harte welkom.''

Kok-ondernemerDe afgelopen drie jaar werkte de uit Glanerbrug afkomstige Van Achteren als kok-ondernemer op de golfclub in Hattem. De drie jaar daarvoor deed hij hetzelfde bij de Twentsche Golfclub in Ambt Delden.

VerliefdOnderweg van Hattem naar zijn vriendin uit Deventer kwam de gepassioneerde horecaman regelmatig langs het leegstaande pand aan de Oranjelaan. ,,Langzaam ben ik er verliefd op geworden en ik zag heel veel mogelijkheden: het grote terras, de grote keuken, de ruime parkeerplaats. Ik heb begrepen dat hier alleen al jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 fietsers langskomen. Daar willen we ook op inspelen.''

Verder denkt Van Achteren onder meer aan catering, bier- en wijnproeverijen, barbecuen en aan gezamenlijke initiatieven met de andere horeca in het dorp.

Foto: Thinkstock