Nieuws Marketing

Uitreiking 'Young Technology Award' in Enschede

De 'Young Technology Award' is bedoeld om jonge, innovatieve bedrijven in de kijker te zetten.

Van onze redactie 8 december 2015

Technologiethinkstock

Zes startende technologiebedrijven zijn genomineerd voor de Young Technology Award 2015. Het gaat om 360SportsIntelligence, KITE Robotics, LipoCoat, SoundEnergy en TriboForm uit Enschede en Symetrics uit Apeldoorn. De bedrijven moeten in twee minuten voor de jury bewijzen waarom juist zij die prijs verdienen. De finale is op 8 december in de Grote Kerk in Enschede.

De kandidaten360 SportIntelligence ontwikkelde een systeem dat videoanalyse van sportwedstrijden vergemakkelijkt. KITE Robotics komt met een geautomatiseerd systeem voor het wassen van ramen en gevelreiniging op de markt en LipCoat ontwikkelde een methode waardoor contactlenzen minder irriteren in het oog.

Gebouwen koelen met gebruik van geluidsgolven moet mogelijk worden door SoundEnergy en TriboForm Engineering ontwikkelde software voor het stimuleren van wrijving en smering in productieprocessen. De enige finalist van buiten de regio, Symetics, ontwikkelde software die institutionele beleggers moet helpen bij hun beleggingsstrategie.

Winnaar 2014 Flexxolutions was de grote winnaar van de ‘Young Technology Award 2014.’ Dit jonge en innovatieve bedrijf heeft de hoofdprijs van 5000 euro gewonnen.

Young Technology Award De Young Technology Award is een initiatief van Powered by Twente Innovation Events en wordt georganiseerd met partners PPM Oost, Twentebranding, Grant Thornton, Rabobank Enschede-Haaksbergen en Kennispark Twente.

Andere initiatievenSTARTfighter is onlangs opgericht en wil fungeren als 'wingman' voor starters. Daarin maakt men gebruik van bestaande initiatieven zoals (kennis)evenementen, netwerkclubs, coachprogramma’s en startersvoorzieningen in de regio en zo nodig daarbuiten. Eén van de initiatiefnemers: “Er is zoveel aanbod dat het soms duizelt voor de startende ondernemer. Welke kennis, coach, evenement of netwerkclub is voor hem/haar relevant? Waardoor gaat zijn/haar Start-up écht groeien? Wij bieden handvatten, selecteren uit het enorme aanbod en begeleiden daar waar nodig. Daarom zeggen wij ook tegen starters ‘We’ve got your Six!’“

Op 8 december zullen twee van de “Wingmen” de Twentse STARTfighter lanceren tijdens de Young Technology Award in Enschede. Daarmee zal ook de website www.startfighter.com live gaan.