Nieuws Marketing

Used Products opent deuren in Nijverdal

Een veelgestelde vraag bij Used Products? "Is dit een soort kringloopwinkel?" Eigenaren Jurgen Wijnberg en Monique Maatman krijgen die vraag regelmatig te horen. Veel mensen denken bij de naam Used Products, zoals de winkel aan het Keizerserf in het voormalige pand van Reggefiber heet, aan een winkel die oude, gebruikte 'meuk' verkoopt.

Van onze redactie 22 december 2015

Used Products Eigenaren Bert Kamp 1

De Haarlenaren geven met klem aan dat dit niet het geval is. "We verkopen naast tweedehands spullen ook luxeproducten, zoals Iphones en Imacs", vertelt Maatman.Wijnberg vult aan: "Dit is zeker geen kringloopwinkel. Mensen kunnen hun spullen bij ons brengen en belenen, zoals we het verpanden noemen. Maar we nemen geen tuinsetje in met kuipstoeltjes. Daar zijn wij niet voor."

GoedkoperLaptops, mobieltjes, games en huishoudelijke, elektronische producten. Het is een kleine greep uit het assortiment. Nijverdallers kunnen hun spullen verpanden, maar Used Products verkoopt ook artikelen onder de marktprijs. "Zoals Trust-boxjes, die we hier voor een tientje verkopen, terwijl ze elders 20 euro kosten. Hetzelfde geldt voor bepaalde Iphone-modellen, die we veel goedkoper kunnen prijzen", licht Maatman toe.

65e winkel Dit komt omdat Used Products een keten is van winkels die zich specialiseren in de verkoop en inkoop van tweedehands spullen. "Ik ben nu de 65e winkel in Nederland. Vooral in de grote steden zijn de keten en ons concept al wel bekend. Je merkt dat de mensen hier in de regio nog niet helemaal begrijpen wat voor winkel dit is", vertelt Wijnberg.

Spullen inbrengen De twee merken dat wanneer mensen binnenkomen en vragen stellen, ze enthousiast worden als ze horen wat de winkel precies inhoudt. "Vooral dat je zelf spullen kunt inbrengen, vinden de meesten heel interessant", vertelt Maatman. Er is een aparte balie waar dat kan. Iedereen kan spullen inbrengen, die meteen op waarde geschat worden en die contant worden uitbetaalt. "Maximaal twee maanden kunnen de spullen beleend worden", zegt Wijnberg. Er is een terugkoopgarantie, mocht het onverhoopt toch niet lukken met verkopen.

Interessant Wijnberg had eerder een stukadoorsbedrijf dat minder liep. "Via internet kwam ik toen bij Used Products terecht. Ik ging me erin verdiepen en begon dat steeds interessanter te vinden." De Haarlenaar moest eerst een cursus van de keten volgen en heeft meegelopen bij pandjeshuis Pawnshop in Amsterdam en bij een vestiging van Used Products in Almere.

BehoefteWijnberg en Maatman hebben toen een marktonderzoek uitgevoerd om te kijken of het concept van de winkel wel in Nijverdal past. "Daaruit bleek dat er zeker behoefte aan is. Vooral omdat zo'n soort winkel nog helemaal niet in Nijverdal was", legt Wijnberg uit. Hij zegt er een hele poos te willen blijven zitten. "Het concept is gewoon goed."

Garantie Volgens hem komt dat vooral omdat klanten garantie krijgen op de gekochte artikelen. "Bij Marktplaats heb je garantie tot de deur: je weet van tevoren niet wat je aantreft in de doos. Hier kijken we of de ingebrachte spullen werken, in goede staat zijn en we taxeren ze."

Overleven in centrum Maatman geeft aan dat ze zelf foto's maken van de spullen, die op de site komen van de keten.Regelmatig beginnen er winkels in Nijverdal, die na een poos weer de deuren sluiten. Het lijkt lastig om in het centrum te overleven, maar Wijnberg en Maatman vinden niet dat ze verkeerd hebben gekozen. Zeker niet. "Als iedereen negatief blijft denken over Nijverdal, dan wordt er ook niks aan gedaan. Je moet het gewoon met elkaar doen om er een leuk centrum van te maken", vindt Maatman. Wijnberg vult aan: "Nijverdal heeft gewoon een heel leuk centrum."

Foto: Bert Kamp