Nieuws Marketing

UT 'meest ondernemende universiteit' van Nederland

De Universiteit Twente levert het hoogste economische en maatschappelijke rendement van alle dertien universiteiten in Nederland. De UT staat daarmee op de eerste plaats in de ranglijst van Elsevier en onderzoeksbureau ScienceWorks. De prijs, een schaal, werd woensdagmiddag bij de bekendmaking in Utrecht overhandigd aan bestuursvoorzitter Victor van der Chijs.

Van onze redactie 2 december 2015

Universiteit twente ivo kruger
Het jaarlijkse onderzoek van ScienceWorks en Elsevier naar de zogeheten valorisatie, laat zien welke universiteit het best zijn wetenschappelijk kapitaal verzilverd. Daarbij wordt gekeken naar de prestaties op gebied van communicatie, op gebied van samenwerking en naar de kwaliteiten als ondernemende universiteit. Hoewel de Wageningen Universiteit eerste werd op gebied van samenwerking en Tilburg Universiteit het onderdeel communicatie won, werd Twente toch algemeen winnaar van de ranking.

De bekendmaking werd in Enschede live gevolgd in The Gallery, waar studenten en medewerkers op een groot scherm de uitreiking konden volgen. De prestatie werd gevierd met prosecco en bitterballen. Het artikel dat Elsevier over de ranglijst maakte staat in de komende uitgave van het blad, op 5 december.

Burgemeester Onno van Veldhuizen laat via Twitter weten 'trots' te zijn op Universiteit Twente.

@UTwente van harte en trots #meestondernemende innl pic.twitter.com/lDcyGnZI6H

— Onno van Veldhuizen (@OnnovVeldhuizen) December 2, 2015